реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Цунамі в Україні бути?

Минулого тижня кореспондент «Сіверщини» був запрошений до м. Суми на заходи, пов’язані з візитом до цього міста лідера опозиції, голови Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Молодь за демократію!

Головна мета її візиту до Сум — презентація молодіжного руху «Спротив», який об’єднав представників різних молодіжних громадських організацій. Декларацію про спільні заходи підписали більше десяти молодіжок Сумщини.
«Велика подія сьогодні в тому, що зібралися значні сильні молодіжні громадські організації, частини певних партій, які представляють демократичний сектор, зібралися знакові молоді лідери для того, щоб об'єднатися в єдиний рух, молодіжний рух опору…», — заявила Юлія Тимошенко. — Мені дуже приємно, що сьогодні та сильна молодіжна команда, яка представляє різні молодіжні організації, підхопила прапор у боротьбі за Україну, за її незалежність, за її силу, за її свободу».

Здача державницьких позицій?

Юлія Тимошенко наголосила, що нова влада на чолі із Президентом України веде політику, яка підриває основи незалежності України, насамперед — економічної, що може призвести до втрати державного суверенітету. Зокрема, на думку лідерки парламентської опозиції, такими інструментами є створення спільних підприємств із Росією на базі державних, стратегічних природних монополій в енергетичній сфері, а також у багатьох інших галузях, як, наприклад, авіабудування. З утворенням таких міждержавних інституцій Україна втратить право контролювати власну економічну та енергетичну незалежність.
Як зазначила екс-прем’єр, передача контрольного пакета акцій в енергетиці обов’язково призведе до підвищення цін на енергоносії для населення. Тому, впевнена Юлія Тимошенко, на здачі національних інтересів зароблять виключно олігархічні клани. На її переконання, з Росією треба дружити, співпрацювати, але в жодному разі не здавати національних позицій. «Своїми діями Віктор Янукович доводить, що він не патріот України, а український заробітчанин у Росії», — зауважила Юлія Тимошенко.
«Такі підходи сьогоднішньої влади — це чергова сходинка до цунамі», — підкреслила лідер БЮТ.

А судді хто?

Юлія Тимошенко розкритикувала внесений Віктором Януковичем пакет законопроектів до Верховної Ради стосовно реформування правової системи. На її переконання, у разі ухвалення таких законопроектів судова гілка влади буде остаточно підпорядкована Президенту. «Сьогодні вже звільняються судді, які виносять рішення, що не узгоджуються з інтересами Януковича», — заявила лідер БЮТ.
Юлія Тимошенко наголосила: «Те, що пропонується сьогодні, не є реформою, це є ще більше взяття правосуддя під адміністративний ручний, кишеньковий контроль».

Вона уточнила, що команда влади намагатиметься ухвалити закони, зокрема про надання Вищій раді юстиції права призначати суддів на адміністративні посади, водночас нагадавши, що більшість складу цього органу (ВРЮ) контролюється Президентом.

«Наступне, що планується зробити на наступному сесійному тижні, —Верховний Суд ліквідувати. Ліквідувати не в чистому сенсі слова, а цим законом Верховний Суд хочуть позбавити права розглядати взагалі справи у вигляді касаційного провадження або провадження по особливих процедурах», — додала вона.

Чому переходять до інших фракцій?

Відповідаючи на запитання щодо переходу депутатів із фракції БЮТ до інших фракцій у Верховній Раді, Юлія Тимошенко зазначила: «Ті люди, які переходять до іншої команди, ставлять для себе найвищою цінністю, як набити власну кишеню… Ви не думайте, що вони просто так переходять — за це їм обіцяють відповідні дивіденди… А депутати, які працюють зі мною, завжди мають проблеми, бо хто захищає справедливість, тому не даються просто так квартири і машини. А так тільки за один перехід це вже можна отримати».
Юлія Тимошенко ініціює процедуру перереєстрації народних депутатів місцевих рад від БЮТ.
За словами Юлії Тимошенко, в її команді залишаться тільки ті люди, які здатні служити Україні і є професіоналами своєї справи. «У команді залишаться тільки люди, які на першому місці мають принципи служіння Україні, а на другому — професіоналізм. Я вважаю, що таке очищення для команди, яка, власне, живе вірою в принципи — захист України, її цілісність і суверенітет, а також справедливість, є дуже важливою».

Природні парки — народне багатство

Журналістка із Харкова приїхала до Сум, аби передати лідеру БЮТ переживання багатьох харків’ян щодо масового вирубування дерев у їхньому місті. Юлія Тимошенко, відповідаючи на це запитання, заявила, що фракція її імені вимагатиме від Верховної Ради розгляду і ухвалення постанови щодо оцінки дій місцевої влади Харкова, яка має намір прокласти дорогу через міський парк ім. Горького, знищивши при цьому 500 дерев.
Юлія Тимошенко зазначила, що подібна проблема існує і в Херсоні. «От тільки ми повернулися з Херсонщини, там «Дубки» — подібний парк, його теж вирубують, теж забирають землю новостворені власники області від Партії регіонів», — заявила вона.
«Я хочу, користуючись можливістю, подякувати всім небайдужим людям, які захищають сьогодні парки, землі, сквери, заводи, і зазначити, що, забираючи у вас землю, дерева, річки, вони забирають усе це в України», — підкреслила Юлія Тимошенко.
Сергій КОРДИК




Теги:Рух, зустріч, Юлія, цунамі, юля, Суми, співпраця, підписання, Тимошенко, договір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar