реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

НАВІЩО ЕКОНОМІЧНО ЗНИЩУВАТИ УКРАЇНСЬКИХ ЕКСПОРТЕРІВ, НЕВІДШКОДОВУЮЧИ ЇМ ПДВ?

Минулого номера газета "Сіверщина" розмістила велику публікацію про неповернення ПДВ експортерам Чернігівщини. Проблема набирає більшого громадського звучання. Вашій увазі -- повідомлення Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

Чернігівська регіональна торгово-промислова палата збирає керівників підприємств для вирішення найбільшої з проблем експортерів України — системного неповернення ПДВ з бюджету. Збори відбудуться 30 липня 2009 о 10:00 в холі ІІ поверху Експоцентру Чернігівської ТПП за адресою: м. Чернігів, вул. Рокоссовського, 20-А

Представники Чернігівської ОДА та ДПА в Чернігівській області окреслять проблему з відшкодування ПДВ експортерам з бюджету, яка існує на сьогодні в Чернігівській області. Надасть практичні рекомендації щодо судових позовів на повернення перевіреного, простроченого ПДВ Дмитро Скрицький, директор компанії “НЕК”, податковий консультант, експерт в галузі податкового обліку. Відповість на запитання стосовно природи податку на додану вартість та надасть пропозиції щодо вдосконалення системи оподаткування Валентина Рядська, аудитор, кандидат економічних наук, директор аудиторської фірми “Лотос”.

Запрошені керівники підприємств-експортерів, серед яких ВАТ Корюківська фабрика технічних паперів, ТОВ “Сяйво” (Ніжин), ВАТ “Будмаш” (Прилуки), ВКФ “Техно-Т” (Ніжин), ПВТП "Джі-Ен-Ел" (Чернігів) та багато інших, мали змогу заздалегідь надати свої пропозиції з цього питання.

Результатом цієї зустрічі буде прийняття Резолюції зборів Чернігівської регіональної ТПП до Уряду України, на ім'я Президента України, з пропозиціями щодо поліпшення відшкодування ПДВ експортерам Чернігівщини.

Експортери є головним джерелом надходжень валютної виручки до України, а їхній виробничий, технологічний рівень, якість продукції знаходяться на найвищому рівні, бо тільки за таких умов українська, чернігівська продукція може потрапляти на зовнішні ринки. В той же час заборгованість з відшкодування ПДВ істотно обмежує розвиток бізнесу в Україні. Лише перед експортерами Чернігівського регіону борги з бюджету станом на 01.06.2009р. складають 63,8 млн. грн. Така кризова ситуація потребує негайного вирішення. Тому Чернігівська ТПП, як представник інтересів бізнесу перед владою, запросила всіх експортерів прийняти участь у розробці плану дій та пропозицій до Президента України та Уряду щодо поліпшення відшкодування ПДВ з бюджету.

Цей проект не пов’язаний із будь-якою політичною діяльністю його організаторів та учасників.






Коментарі (0)
avatar