реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Шкідництво в сучасній Україні

ВАТ «Ніжинсільмаш» збувало продукцію за цінами, нижчими від фактичної собівартості. Такий факт встановили ревізори КРУ в Чернігівській області, перевіривши фінансово-господарську діяльність ВАТ «Ніжинський завод сільськогосподарського машинобудування».

Як повідомив начальник відділу контролю у сфері державної власності контрольно-ревізійного управління Сергій ТУНІК, у ході ревізії з’ясувалося, що в порушення Статуту ВАТ «Ніжинсільмаш» підприємство реалізовувало продукцію за цінами, нижчими від їхньої фактичної собівартості. Внаслідок цього за півтора року (з липня 2007 року — по грудень 2008 рр.) воно недоотримало щонайменше 2,2 мільйона гривень.

«Не треба бути великим фахівцем, щоб зрозуміти: подібна «економічна політика» — прямий шлях до банкрутства будь-якого об’єкта господарювання», — зазначив Сергій Тунік.

Водночас, за його словами, в порушення Закону України «Про працю» за наявності коштів на розрахунковому рахунку підприємство не виплачувало своєчасно заробітної плати працівникам. На кінець 2008 року завод заборгував працівникам 1,9 мільйона гривень.

Довідка. ВАТ «Ніжинський завод сільськогосподарського машинобудування». Організаційно-правова форма - відкрите акціонерне товариство. Державна частка акцій складає 99,9955%, Підпорядкованість - Фонду державного майна України. Головний напрямок діяльності — розробка, серійний випуск і реалізація технологічного обладнання для птахівництва. Завод також випускає асортимент товарів народного споживання: система випуску газів для автомобілів «Таврія», «Москвич», «ВАЗ», «Волга», корморізки, подрібнювачі зерна та інше.

Любов Сакун,
головний спеціаліст з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю КРУ в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar