реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Весна пробуджує національну свідомість

6 березня о 16-їй годині біля міськради м.Чернігова відбулась акція протесту «Міграція. Право на Батьківщину». Організатори заходів: Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Організація Українських націоналістів.
«Чернігівська область, як відомо, є прикордонним регіоном, - заявив кореспонденту «Сіверщини» член ОУН і організації «Українська альтернатива» Олександр Ясенчук. – А тому питання міграції для нашої області, а відтак і держави в цілому, є нагальною проблемою. Наш регіон не повинен бути своєрідним транзитним буфером щодо незаконного переміщення осіб, які прямують з Росії у західні країни, а більшість з них – осідають в Україні».
Акція здійснювалась в рамках Всеукраїнських заходів проти нелегальної міграції. Серед інших вимог, що висувались учасниками організованих дій, і відрізняються своєю актуальністю, були й такі: повернути графу «національність» у паспорті громадянина України; створити єдиний державний орган із питань державної політики, запровадити систему біометричного контролю (база даних відбитків пальців, сітківки ока тощо); укласти угоди з іншими державами про повернення нелегалів; ухвалити новий Закон про громадянство, згідно з яким громадянство повинно надаватися тільки тим особам, що народилися в Україні або є етнічними українцями; позбавляти натуралізованих чужоземців українського громадянства за вчинення карних злочинів.
«Ми повинні пробудити українську націю, яка останнім часом знову упала в сплячку», - заявив учасник акції Станіслав Журавель, один із місцевих лідерів ОУН – крила Андрія Мельника. Автор Сергій КОРДИК.








Коментарі (0)
avatar