реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Євген ЖОВТЯК: «Уряд саботує виплати компенсацій громадянам за знеціненні заощадження»

«Генеральна прокуратура України повинна долучитися до з’ясування питання, чому хронічно не виплачуються знецінені заощадження «Ощадбанку». Протягом 10 років українські уряди, - в тому числі й чинний, на чолі з Віктором ЯНУКОВИЧЕМ, - саботують відповідні виплати, передбачені в державному бюджеті», - заявив представник Блоку «Рух-Українська правиця» від Української народної партії Євген ЖОВТЯК. Так політик прокоментував оприлюднені днями результати аудиту Рахункової палати щодо виплат компенсацій громадянам України по знецінених заощадженнях «Ощадбанку».

В той час, як кожна партія, включаючи й партії – члени урядової коаліції, «декларують необхідність компенсації втрачених заощаджень, цей процес не зсувається з місця», зауважує ЖОВТЯК. З передбачених у бюдженті-2006 1,6 млрд. грн. на погашення заборгованості невикористаними залишилися 822 млн. грн., тобто 51%. Відповідно, 2 млн. громадян втратили можливість отримати гарантовані державою компенсації. Взагалі, гарантовані державою зобов’язання з виплати знецінених заощаджень, визначені в сумі 131,96 млрд. грн., за 10 років зменшилися всього на 3%, склавши суму в 127,9 млрд. грн., стверджує Рахункова палата.

«Відверте ігнорування Конституції та Бюджетного кодексу з боку чинного уряду та його попередників перейшло всі розумні межі, тому має стати приводом для пильної уваги правоохоронних органів», - зазначив Євген ЖОВТЯК. На його думку, ситуацію з виплатами компенсацій «має взяти під свій контроль РНБО, доклавши зусиль до впорядкування механізму виплат». «Відбираючи в українців той компенсаційний мізер, який виділений бюджетом, українські чиновники не додають позитивних рис міжнародному іміджу України, - зауважує ЖОВТЯК. – Після міжнародного скандалу з компенсаціями остарбайтерам горе-відомим «Градобанком», українська клептоманія стала приводом для кепкувань усього світу».

Прес-служба ЧОО УНП






Коментарі (0)
avatar