реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Знову --Майдан!

Київські підприємці, які підтримують акцію свої колег з різних регіонів України, привезли їжу для протестувальників. Організатори також звернулися до киян та київських підприємців з проханням надати біотуалети, ковдри.

Лідер гурту Фома першим з музикантів відгукнувся на заклик підтримати підприємців. Все схоже на початок Помаранчевої революції 2004 року. Але, на відміну від тих часів, зараз мітингувальники не схильні довіряти політикам -- так вони відмовилися від політичних послуг Юлії Тимошенко, ледве вислухали Олега Тягнибока та прогнали зі сцени Олега Ляшка.

В той же час ідеологи Партії регіонів шукають "врагов народа", які організували таі акції. Політики хочуть використовувати мітингуючих підприємців як "гарматне м'ясо". Про це заявив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко в ефірі телеканалу ICTV.

"Якщо почнуть блокувати роботу держустанов то вони стануть гарматним м'ясом", - зазначив він.

Акція протесту на Майдані Незалежності оголошена безстроковою. Про це заявив один із організаторів акції Володимир Дорош.

За його словами, акція протесту буде відбуватися доти, доки Податковий кодекс не буде ветовано президентом України.

"На четвер планується потужні заходи в Києві і регіонах", - зазначив він, додавши, що підприємці закликатимуть місцеві ради ухвалювати звернення, щодо ветування Податкового кодексу.

"Наметове містечко стоятиме до тих пір, поки не буде накладене вето", - наголосив Дорош.
Делегація від першого віце-прем'єра Андрія Клюєва погодилась вести переговори з підприємцями лише якщо вони звільнять Хрещатик. Про це заявив один з організаторів акції зі сцени на Майдані Незалежності.

"Тільки що відбулися переговори з делегацією від Клюєва. Клюєв сказав: "Якщо відкриєте Хрещатик, я буду вести переговори", - повідомив активіст. "Ми вже не один раз обломались тут, стоячи на Майдані. Меморандуми, часткові маленькі поправки... Ми тут чітко сказали Кодексу - ні! Ніяких поправок! Тільки вето на кодекс!" - заявив інший активіст зі сцени.




Теги:Ю.Тимошенко, Майдан, О.Тягнибок, Податковий кодекс, підприємці, помаранчева революція


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
На переговори пішли не риночні підприємці. Пішли ті, що весь цей час не протестували, а працювали собі спокійно, та дивились на протести зі сторони. Це і адвокатські контори, і салони краси, і оптовики-прищіпки великих підприємств ... Виждавши зручний час, вони пішли на переговори з владою, де відстоюють свої інтереси. То чи варто владі їх слухати та йти їм на поступки. Вони ж не протестували - значить їх все влаштовує. А основні питання - це застосуванння касових апаратів, ведення вхідної документації, конфіскація майна податківцями - ось що треба скасувати.
avatar