реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Життя дітей чи дешеве пиво?

У понеділок, 3 червня о 10:30 громадські активісти пікетували засідання Погоджувальної ради парламенту, вимагаючи включення до порядку денного сесії законопроектів № 2875, 2876, 2880, які передбачають підвищення акцизів на пиво та збільшення видатків на охорону здоров’я, насамперед – на завершення будівництва дитячої лікарні «Охматдит».

До речі, міністерство фінансів не підтримує ці законодавчі ініціативи, водночас жодним чином не аргументуючи свою позицію.
Зауважимо, що пропонується підвищення акцизів на пиво на 1 грн 63 коп. за літр.

Попри те, що законопроект подали 34 (!) народні депутати з усіх політичних сил, а також позафракційні, його розгляд гальмується через тиск пивних лобістів.

Водночас активісти Опікунської Ради «Охматдиту», Коаліції громадських організацій «За тверезу Україну», Руху «Простір свободи», Українського інформаційного центру з проблем алкоголю та наркотиків, Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», Громадської спілки «Громадська Рада м. Чернігова», Регіонального центру "Життя", Інтернет-проекту «Таблеточка», ВГО «Стріт Воркаут Україна» переконані, що підвищення акцизів на пиво дозволить вирішити одразу кілька проблем. Так, буде не лише швидко завершено будівництво вкрай потрібної лікарні, але й знижено рівень споживання пива та його доступність, насамперед для дітей та підлітків.

Отримані кошти (у разі швидкого ухвалення законів це вже у 2013 році близько 1 млрд 800 млн гривень) буде спрямовано на потреби охорони здоров’я, насамперед – на завершення будівництва нового корпусу НДСЛ «Охматдит», де тяжко хворим українським дітям зможуть робити складні операції, включаючи всі види пересадок кісткового мозку.

Учасники акції принесли депутатам пивні пляшки із сосками. В такий спосіб активісти привернули увагу обранців на неприпустиму ситуацію, коли не вистачає коштів на лікування хворих дітей, пиво через наднизькі акцизи дешевше за молоко і за ціною доступне навіть дітям.

Активісти передали головам фракцій кілька сотень підписів під зверненням від громадських організацій, батьків хворих дітей, спортсменів з Донецька, Чернігова, Києва.

Прес-служба ГС «Громадська рада м. Чернігова»



Теги:акциз на пиво, Охматдит, Валерій Дубіль, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Все правильно! А то сейчас власть обслуживает интересы олигархов и бизнеса, а на народ им наплевать. Если мы сами не позаботимся о себе, то кто это сделает?регионалы? не думаю. А эти хапуги, бизнесмены наши, ни перед чем не останавливаются, даже на здоровье детей зарабатывают
avatar