реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Валерій Дубіль створив громадську раду Чернігова (оновлено)

Помічники народного депутата Валерія Дубіля повідомляють про представлення "громадської ради Чернігова".

На час анонсу заходу було не відомо за яким принципом вона формувалася, які громадські організації в ній представлені. А відтак і нема довіри до нової структури, створеної "під депутата".

Авторитетні громадські організації міста, з керівниками яких зв'язалася редакція "Сіверщини", як ось товариство "Просвіта", міська асоціація "Зелений світ", Спілка народних майстрів, до участі в роботі такої ради запрошені не були.

Як пояснив сам народний депутат Валерій Дубіль, учасники ради " беруть участь у конкурсах грантових програм і допомагають залучати в місто недержавні кошти". Тобто, мова йде про грантові організації, створені саме для отримання коштів з іноземних структур. Як правило, грантоїдські організації реально для міста і не працюють. Зрештою, не відомо жодного випадку, щоб на ґранти було профінансовано заходи, спрямовані на розвиток української національної ідентичності.
Ось перелік організацій, які ввійшли до цієї ради: благодійна організація «Прилуцький благодійний фонд «Європа», БФ «Полісся», ГО «Гіппократ», ГО «Рузвельт», ГО «Нове життя», ГО «Захист дітей війни», ОГО «Нові перспективи Ялівщини», театр-студія «Дивосад», ГО «Наша справа», Клуб прихильників біатлону імені А. Дериземлі. Про діяльність більшості з цих організацій нічого не відомо.



Теги:Просвіта, Валерій Дубіль, Зелений світ, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Не запросили, мабуть, бо їх офіси розташовані у в/о №206, а не №205 і місті Прилуки.
Може В.Атрошенко запросить?
avatar
2
Дубіль і Атрощенко мають кошти і здатні робити конкретні справи. 
Навіщо їм бідота, що здатна лише піаритися біля пам'ятника?
avatar
3
Хай буде, якщо це альтернатива беззубій ГР при облдержадміністрації та прецендент для самого Чернігова, де такої нема.
avatar
4
Якщо б це була громадська рада при народному депутату -- нема питань: хай набере своїх прихильників, це його право. А якщо зветься "громадська рада міста Чернігова", а найбільш діяльні громадські організації міста не запрошені до участі -- то це питання.
avatar
5
Річ у тім, щоб так зватися у неї нема легітимності.
avatar