реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Жінкам корисні шишки хмелю

У період весняного гіповітамінозу на жінок сприятливо діють рослинні препарати та рослини з великим вмістом фітогормонів, зокрема здавна поширений в Україні хміль звичайний або духмяний.

Про це у коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу розповів лікар-терапевт Київського центру клінічної імунології Сергій Сапегін.

"Шишки хмелю одночасно стимулюють вироблення жіночих статевих гормонів естрогенів і мають заспокійливу дію. Завдяки цьому жінка стає більш врівноваженою і водночас енергійною, що позначається і на її характері, і на зовнішності", - сказав він.

Фахівець пояснив, що навесні у всіх людей підвищується психоневрологічна дратівливість, пов'язана з нестачею енергії для підтримання основного обміну в організмі. Такий внутрішній стан людини впливає і на її зовнішній вигляд. А оскільки навесні жінкам хочеться бути особливо привабливими, естрогенні препарати завдяки такій поєднаній дії допоможуть їм досягти цього.

Тривалість "хмільного" курсу імунолог радить жінкам визначити за місячним циклом, а приймати хміль можна у вигляді фіточаїв або таблетованих препаратів згідно з інструкцією. Водночас він зробив застереження, що препарати, які стимулюють вироблення естрогенів, не можна приймати жінкам з певними гормональними порушеннями, зокрема полікістозом яєчників, фіброаденомою тощо.

З шишок хмелю також можна зробити подушку - це поліпшить сон і, відповідно, зміцнить нерви, зазначив лікар.

Окрім шишок хмелю, за словами Сапегіна, на жінок дуже сприятливо діє насіння анісу та кмину. Він порадив їх поперемінне застосування: зранку насіння анісу, а шишки хмелю на ніч. Благодійний вплив цих рослин на жінок буде помітний вже за 7-10 днів: жінка почуватиметься у тонусі і водночас буде спокійною. І це сприятиме поліпшенню її зовнішнього вигляду та привабливості для оточуючих, підсумував імунолог.

Надія Юрченко, КИЇВ

Укрінформ



Теги:здоров'я, жінка, весняний авітаміноз, хміль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar