реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Здобні булочки: хто забрав цукор?

Чернігівські підприємці не докладають у хлібобулочні вироби жиру та цукру. Це виявили перевірки відділу державного нагляду ДП "Чернігівстандартметрологія".

Як повідомив генеральний директор державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" Валентин Бакуменко, у січні фахівці провели перевірки двох виробників хлі-бобулочних виробів в обласному центрі.

Так, інспектори державного нагляду перевірили вироби фізичної особи-підприємця Ганни Лях. Перевірена партія хліба “Чернігівський” формового відповідала вимогам стандарту. А от у булочках харківських та витушках здобних бракувало цукру та жиру – масова частка у сухій речовині "не дотягувала" до стандарту. "У ході перевірки встановлено, що приймальний контроль готової продукції незадо-вільний, при виробництві булочок харківських та витушок здобних порушена закладка сировини (цукру та жиру) згідно рецептури, забезпечення нормативною документаці-єю незадовільне", - наголосив Валентин Бакуменко.

Порушення виявили і при виробництві хлібобулочних, кондитерських виробів та м’ясопродуктів у ТОВ "Гуртово-роздрібний комплект "СеДаМ".

Інспектори підібрали для перевірки 5 зразків продукції. Вимогам нормативної доку-ментації відповідали рулети з маком, тістечка "Пісочне кільце" та напівфабрикати з м’яса птиці – крила охолоджені фасовані.
Перевірена партія булочок "Дорожні" не відповідала вимогам технічних умов по за-ниженій кількості жиру у перерахунку на суху речовину. А ковбаса "Домашня" з кур-тини не відповідала вимогам ТУ за маркуванням – на етикетці було зазначено, що продукція заморожена, а фактично вона була охолоджена, невірно був зазначений те-рмін придатності до споживання, умови зберігання та спосіб приготування.

"За результатами перевірок підприємства отримали приписи про усунення пору-шень, сплачують штрафи та адмінштрафи", - додав Валентин Бакуменко.

У січні відділ державного нагляду «Чернігівстандартметрологія» провів 9 первинних перевірок і встановив порушення вимог нормативної документів у 8 з них (88,9 %).

Вартість забракованої продукції склала майже 48 тис. гривень. Видано 5 приписів на заборону реалізації продукції. Сума застосованих штрафів становить 6 596 гривень, адмінштрафів на посадовців - 765 гривень. Всі кошти сплачені в місцевий бюджет за місцем знаходження підприємств.

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"




Теги:напівфабрикати, хібобулочні вироби, якість


Читайте також



Коментарі (0)
avatar