реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Заснована нова премія! Для дітей Ічнянщини

Щороку на Ічнянщині письменникам, митцям, журналістам присуджуються премії імені знаменитих земляків – класика української літератури Степана Васильченка, видатного поета Василя Чумака і багатолітнього редактора «Літературної України» Василя Плюща.

А щойно засновано ще одну, особливу – для талановитих дітей Ічнянського краю. Нею на Різдвяні свята відзначатиметься найкращі літературно-мистецькі твори школярів: художня література – проза, поезія, драматургія; образотворче та декоративно-прикладне мистецтво; фотороботи; публіцистика і журналістика; історико-краєзнавчі дослідження тощо.

Ініціював заснування премії уродженець Ічнянщини Віталій Шевченко – народний депутат України в парламенті 2, 3 та 4 скликань, донедавна голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а нині голова організаційного комітету Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела». З цією метою він заснував власний фонд, що акумулюватиме кошти для реалізації місцевих гуманітарних програм. Виступивши офіційним співзасновником премії разом з іншою громадською організацією – Центром громадських ініціатив «Інформаційне суспільство», «Фонд Віталія Шевченка» вже оприлюднив положення про премію і оголосив творчі конкурси, задіявши до їх організації авторитетних у районі людей.

– Останнім часом мені доводилося організовувати і проводити чимало заходів на підтримку юних талантів у різних регіонах України, але, на жаль, не на Ічнянщині, – пояснює В.Шевченко. – І ось я сказав собі: час щось вартісне зробити і для рідного краю. Спершу допоміг підготувати і видати чотиритомний фотоальбом «Ічнянщина», який було безплатно передано школам, бібліотекам, органам місцевої влади. Тепер час подбати про талановитий дітей, які примножуватимуть славу рідного краю.

Конкурси учнівської творчості проводитимуться у трьох тематичних номінаціях: «Родина», «Ічнянщина», «Україна». У кожній з цих номінацій окремо розглядатимуться роботи молодших (до 14 років) і старших школярів. Кращі роботи буде відзначено спеціальними дипломами. А з-поміж кращих – визначено лауреата премії. І ще одна цікава обставина: фонд зобов’язується щороку після проведення конкурсів найцікавіші твори дітей та юнацтва видавати окремою брошурою чи книжкою.

Ідею заснування літературно-мистецької премії для школярів Ічнянщини схвально сприйняла творча і педагогічна громадськість.

Наталія КУНЕЦЬ,
заступник голови Центру громадських ініціатив «Інформаційне суспільство».




Теги:Ічня, Віталій ШЕВЧЕНКО, талант, Премія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar