реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Відкрито дві меморіальні дошки

В Ічні та в Новгороді-Сіверському відкрито меморіальні дошки Віталію Шевченку і Івану Вороб’ю.

Їх відкрили в Ічні та в Новгороді-Сіверському. Перша присвячена відомому громадському і політичному діячеві Віталію Шевченку, а друга — воїну Івану Вороб’ю, який загинув, захищаючи Україну на Донбасі.

Віталій Шевченко був народним депутатом другого, третього і четвертого скликань, головою Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, відомим журналістом та краєзнавцем. Ще в шкільні роки випускав самвидавні газети, через що перебував під наглядом КДБ. 1991 року він вперше обнародував таємні документи, що стосувалися аварії на Чорнобильській АЕС. Також видав численні дослідження з історії рідного краю, в тому числі ваговиті «Енциклопедію Ічнянщини» та «Щоденники Костянтина Самбурського». Меморіальну дошку урочисто відкрито на приміщенні ічнянської школи, де він навчався.

А на міській площі Новгорода-Сіверського в День Конституції відкрили меморіальну дошку Івану Вороб’ю із села Дігтярівка. Він служив заступником командира бойової машини, навідником-оператором гірсько-штурмової роти 8-го батальйону 10-ї бригади. Хлопцю було 19 років, коли загинув біля Кримського Луганської області. Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували також інших земляків, які полягли на сході країни, — Валерія Бондаренка, Олега Соломаху, Ігоря Гулевського та Ігоря Медведя.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:Новгород- Сіверський, російсько - українська війна, Віталій ШЕВЧЕНКО, Ічня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar