реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Задесенська республіка продає землю!

Ініціативною групою в селі Бирине були зібрані збори власників майнових паїв. Причина наступна: інвестор, що раніше вже уклав договори оренди на землю, купує майнові паї по 10% іх вартості.

Зранку біля сільської ради зібралися пайовики, аби вирішити, як бути далі. Адже частина власників майнових паїв вже продали свое право на майно. Самі ж збори відбулися в клубі.

Леонід Острик – член ініціативної групи. « Збори зібрали, бо у суботу почали вже роздавати гроші за паї. Ініціативна група звернулась до сільської влади, аби вони ініціювали збори. Вони відмовились. А ще попросили, щоб вони довели до відома інвесторів.»

Валерій Бурикін – інвестор. «Якщо вони самостійно проводять якісь збори, нехай. Для нас вони не мають жодного значення. На ці збори нас не запрошували. Не знаю, хто збирався. Коли ми збирали, казали, що збираємось викупати майнові паї. Заборгованість, що була, ми виплатили. І людям сказали, що збираємося викупати майнові паї. Ми наразі викупили паїв на півмільйона гривень. Люди продовжують іти.»

Під кабінетом директора ТОВ "Задеснянське", в якому приймав інвестор, справді, було багато людей. Прийшли, хто чого.

Мешканка села Бирине. «Стою, дивлюся.»

Мешканка села Бирине. «Так. Продаю.»

Члени ініціативної групи на зборах закликали, аби люди не поспішали за 10%, названі інвестором, віддавати майнові паї.

Олександр Крючок – член ініціативної групи. «Ви маєте зрозуміти, що ми віддаємо ферму №1 за 30 тисяч, яка коштує 300 тисяч гривень. Тракторний парк, який за нашими оцінками коштує десь 120 тисяч, за 10200 грн. А там 10 одиниць техніки.»

Валерій Бурикін – інвестор. «Порахували собівартість, залишкову вартість, скільки ще треба вкласти. Під цей відсоток всюди по Україні купують. Порахували, люди погодились.»

Думки власників майнових паїв поділилися. Хто каже, що треба спочатку розпаювати, а тоді продати, хто радіє з того, що вже продав пай.

Тетяна Михайленко – власниця майнового паю. «Вже мішок цукру купила. І спасибі їм. Дали п'ятсот гривень за п'ять тисяч.»

Олена Сердюк – власниця майнового паю. «Якщо кожен буде знати свій пай, тоді можна й продати, але не за 10 %.»

Питання з майном не єдине спірне. На зборах з'ясувався ще один момент.

Олександр Острик – директор мисливського господарства «Каштан». «Я уклав попередні договори оренди на 350 га. Майже вся Прокопівка уклала договори зі мною. Умови наступні: після отримання держактів люди забов'язані віддати мені землю в оренду на 10 років. Дав аванс за оренду, під розписку - по тисячі гривень. Тепер люди отримали акти і уклали договір з іншим інвестором, порушивши умови мого договору. Я запропонував повернути гроші мені, якщо ні, то через суд.»

Валерій Бурикін – інвестор. «Я не знаю, які у нього попередні договори оренди. Нам про це нічого не відомо. Ми орендували те, що зареєстровано по "Задеснянському", зараз землі вже частково розпайовані, на разі триває розпайовка лугів, пасовищ. Ми вклали в це кошти. Про які землі говорить фірма "Каштан", мені про це нічого не відомо.»

Отже на зборах вирішили звернутися до сільської влади, аби провели загальні збори і люди могли розставити всі крапки над і, а тоді вже вирішувати фінансові питання. Сільський голова від коментарів утрималась.

Автор Н.Даценко

trksiver.com.ua



Теги:продаж землі, Бирине, Новгород-Сіверський район, земельний пай


Читайте також



Коментарі (0)
avatar