реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

“Заборонила показ фільму про УПА і зняла з прокату фільм про Петлюру?”

Кабінет Міністрів призначив на посаду голови Державного агентства України з питань кіно Марину Кудерчук – заступницю голови Запорізької ОДА, ексдиректорку кінотеатру ім. Довженка у Запоріжжі.

Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Кудерчук має небагато спільного з кінематографом (ну точно менше, аніж продюсерка Одеського кінофестивалю Юлія Сінькевич, перемогу котрої відмовилася визнавати конкурсна комісія на попередньому конкурсі!): вона займала у Запорізькій ОДА посаду заступника голови з аграрних питань.

“Кінокар’єра” Кудерчук пов’язана лише з міським кіноконцертним залом ім. Довженка у Запоріжжі, в котрому вона працювала впродовж двох років – спершу на посаді заступниці директора, а потім – і директора.

Марина Кудерчук під час перебування в дирекції кінотеатру мала стосунок до припинення показів двох художніх стрічок, котрі розповідали про українські визвольні змагання.

Зокрема, у серпні 2017 року в кінотеатрі ім. Довженка був скандал: адміністрація відмовилася демонструвати на День Незалежності фільм “Червоний”, котрий розповідає про упівця Данила Червоного, ув’язненого в сталінських таборах (втім, як свідчить новина зі сайту кіноконцертного залу, на День Незалежності фільм таки показали – однак офіційна презентація відбулася в іншому кінотеатрі).

У вересні 2017 року кінотеатр ім. Довженка зняв із показу фільм “Щоденник Симона Петлюри” після того, як зловмисники облили афіші червоною фарбою і залишили листівки, в котрих звинуватили Петлюру в антисемітизмі.

Про це повідомляє видання Zbruc.

Також Марина Кудерчук має стосунок до бізнесової орбіти Ігоря Коломойського та групи “Приват”. Згідно з даними із реєстрів, ТОВ “КІНОТЕАТР “ВАЛЕНТИНА” – орендатор муніципального кінотеатру – має за бенефіціара кіпрську компанію “АГАРТЕК ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД”, записану на Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.



Теги:УПА, українське кіно, червоний, команда ЗЕ, Держкіно, Коломойський


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Рогулякам бандерякам всё неймётся. Бородянский, а может ты гнида, неуч?
avatar