реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Юлія Сінькевич відмовилася боротися за посаду

Після того, як її - цинічно і безпардонно - позбавили перемоги в уже виграному, по суті справи, конкурсі на посаду голови Держкіно, вона оголосила (на своїй сторінці у ФБ) про своє небажання брати участь у повторному змаганні. Саме за неї була (і є) абсолютна більшість кіноспільноти (листа до прем"єр-міністра Гончарука підписали сотні діячів кіно)... Виявилось, що нинішню владу думка професіоналів не цікавить, вони продовжують розігрувати свої кадрові "комбінації".

Утім, судовий позов ЮЛІЇ СІНЬКЕВИЧ щодо порушень при проведенні конкурсу вона не відкликала...

ЮЛІЯ СІНЬКЕВИЧ:

"Я знаю, що багатьох це розчарує, декого потішить, багато хто підтримає, проте мої першочергові наміри не змінились - розвивати та підтримувати українське кіно і кіноталанти тими інструментами, які мені відомі та доказано дієві.
Участь у повторному конкурсі - це визнання правоти членів комісії, склад якої не зміниться і щодо яких мною подано судовий позов. Я цієї правоти не визнаю, бо вважаю, що відбулись грубі порушення, в тому числі під тиском продавлення ‘зручних і бажаних’ кандидатів, а хто знає мене, то знає, що це точно не про мене. Незважаючи на всі кроки в рамках закону і звернення до держави та КМУ - нас не почуто і дій на зустріч наразі я не бачу.
Грати в гру, правила якої мені невідомі, є апріорі грою в нерівних умовах.
Я хочу вірити, що моя кандидатура є випередженням часу і що мої знання та навички стануть в нагоді на цій посаді, але за інших обставин, можливо, пізніше..."

Сергій ТРИМБАЧ



Теги:українське кіно, Сергій Тримбач, команда ЗЕ, Держкіно


Читайте також



Коментарі (0)
avatar