реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Воїни- "афганці - жертви політики Москви

Вперше висловлю чітку позицію по учасниках воєн, які вів совєцький союз.

Я вважаю їх жертвами колоніальної політики росії щодо поневолених народів, в тому числі українців.

Участь в загарбницьких війнах, коли наших співгромадян відправляли й примушували вбивати афганців я не вважаю ніяким достоїнством, не вважаю, що це потребує героїзації, як інші дії чи війни, які є агресією й окупацією, а не захистом незалежності чи свободи.

Ці війни не мають відношення до Української Держави, її інтересів чи незалежності.

Співгромадяни, які зазнали будь-яких втрат, включно з моральними стражданнями внаслідок примусу імперією до участі в загарбницьких війнах, мають бути визнані жертвами загарбницької російської політики, росія має через суд, як офіційна й фактична спадкоємиця совіцького союзу, пожиттєво відшкодовувати завдані втрати цим жертвам. Українська держава має надати допомогу своїм громадянам в стягненні цих коштів.

Українська держава має ухвалити відповідні акти зі всіма народами, які постраждали від російської агресії й колоніальної політики, про спільне засудження тієї політики, внаслідок якої постраждали громадяни нашіх країн. От як з афганським народом. Ми повинні співпрацювати з ними, якщо до якихось наших співгромадян будуть претензії по військових злочинах. Особливо - тяжким.

P.S.
Прошу не забувати, що ми зараз знаходимось в ситуації, коли наших співгромадян з Криму можуть відправити примусом вбивати наших співгромадян з підконтрольної території. Або грузинів чи молдован, в інші точки, де росія веде загарбницькі війни.

Я сподіваюсь, що вони, коли ми повернемо території, не отримають статусу ветеранів, а будуть, в кращому випадку, якщо був примус, визнані жертвами, а пенсію їм платитимуть не українці, що зазнавали агресії.

Олександр СОСНИЦЬКИЙ



Теги:Олександр Сосницький, колоніалізм, окупація Криму, афганці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar