реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Внука чернігівського посадовця насмерть збила пішохода

Онука заступника голови Чернігівської облради збила на смерть 19-річного спортсмена, повідомляє TCH.ua .
Рідні загиблого не вірять у прозорість слідства через родинні зв'язки кермувальниці. Натомість її друзі вважають, що розслідувати нічого, оскільки хлопець переходив дорогу в невстановленому місці.

Автомобіль Мерседес-бенз, яким керувала 22-річна дівчина, рухався у напрямку виїзду з міста. Пішохід на момент зіткнення, за свідченням очевидців, стояв посередині дороги у місці, де немає пішохідного переходу.

Слідству ще доведеться з'ясувати, чому хлопець вирішив перетинати дорогу саме тут, і чому водій не змогла помітити людину, незважаючи на хороше освітлення.

Трагедія сталася близько півночі у ніч проти суботи, 9 червня. Михайло з товаришем переходили дорогу. Один із хлопців був уже на тротуарі, коли іншого збила машина.

Автомобіль, яким керувала онука чернігівського високопосадовця, зупинився за 30 метрів після зіткнення. Хто сидів за кермом, друзі Михайла, які відразу збіглися на місце ДТП, зрозуміли не відразу.

"Спочатку вона сказала, що її дідусь мер Ніжина. Потім виявилося не так. Валентин, який переходив з Мішею дорогу, підійшов до них, щоб вони не зникли з місця події. Тоді хлопець вийшов з машини і почав погрожувати, щоб ніхто нічого не викликав, а то буде гірше", - розповіла Дарина Михайлова, яка стала свідком аварії.

Друзі Михайла розповіли про таємниче зникнення відео з камер спостереження на заправці та вирішили, що справу хочуть зам'яти, тому не опитують і свідків аварії.

На підтримку Олени на міських форумах стали її друзі. Хлопець, який назвався супутником дівчини, і був у машині на момент аварії, написав: "Машина рухалася зі швидкістю не більше 55 кілометрів за годину. Була ніч, освітлення далеко не найкраще. А Мишко стояв посеред дороги зі своїм другом у далеко не тверезому стані. Друг Мишка почав перебігати дорогу прямо перед автомобілем, а той кинувся за ним. Зреагувати у водія шансів не було".

У міліції повідомили, що порушили кримінальну справу за фактом загибелі людини під колесами авто. Поки опитують свідків і навіть цікавилися відео, але з'ясувалося, що камери просто чомусь не зафіксували сам момент аварії.

Правоохоронці підтвердили, що хлопець перетинав дорогу поза переходом, але пояснили, що водійку все одно можуть притягнути до кримінальної відповідальності, якщо з'ясують, що вона могла уникнути наїзду.

"Факт перетину пішоходом дороги у невстановленому місці не є підставою звільнення водія від кримінальної відповідальності", - запевнив керівник слідчого управління УМВС Олег Люборець.

На часі проводяться ряд судових експертиз, направлених на встановлення, чи міг водій у даній дорожній ситуації уникнути зіткнення з пішоходом.

Прощатися із другом-спортсменом прийшли кількасот людей. Вони обіцяють стежити за перебігом розслідування, щоби не допустити перекручування фактів.
Відголос. сом



Теги:ДТП, Чернігівська обласна рада, Мельничук, аварія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar