реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Віктору Мироненку -- 60!

Сьогодні ювілей відзначає наш земляк, колишній перший секретар ЦК ВЛКСМ, а нині -- директор Центру українських досліджень Установи РАН Інститут Європика, ндидат історичних наук Віктор Мироненко.

Народився у Чернігові, 1975 року закінчив історичний факультет педуніверситету імені Т.Шевченка, з 1977 року робив комсомольсько- партійну кар'єру. Відомий як вірний соратник Михайла Горбачова. У 2009 році створив і очолив Центр українських досліджень у Москві.

Цікаво, що український варіант Вікіпедії підкреслює його українське етнічне походження, а російський нагадує про присвоєння КГБ СРСР звання полковника запасу...

Віктор Мироненко є уважним дослідником українсько- російських стосунків і на цю тему неодноразово за його участю проводилися конференції у Чернігові. У рідному місті він працює і відпочиває щоліта, стверджуючи, що Чернігів -- кращий за Рим, Париж і Лондон.

Редакція "Сіверщини", на шпальтах якої він давав інтерв'ю, вітає московського земляка з ювілеєм! З роси і води!



Теги:комсомол, Віктор Мироненко, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Віктор Мироненко був одним з багатьох чернігівців, які завдяки комсомолу зробили номенклатурний стрибок до Москви.
На жаль, крім Віктора, сьогодні ніхто не рекламує своє земляцтво з Черніговом і українське походження.
Не модно-с?
avatar
2
Справа в тому, що ми ще не знайшли формат взаємин. Утім, так як і з іншими слов'янськими сусідами.
avatar
3
А яке відношення має комсомолець Мироненко до української ідеї, і до боротьби за Незалежність? Невже й від нього прийняли подаянія?
avatar