реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Вигаданий антисемітизм українських націоналістів

Редактор газети «Хадашот» М. Гольд у виданні «Лівий берег» зробив закид Йосифу Зісельсу, який послідовно обстоює українську позицію щодо вшанування жертв Бабиного Яру, що у «колаборантській» газеті «Українське слово», яка виходила у Києві в 1941 році Іван Рогач опублікував антисемітську статтю.

Відтак робиться висновок, що члена ОУН Івана Рогача не слід вшановувати, навіть не зважаючи на те, що у лютому 1942 року його нацисти розстріляли разом з Оленою Телігою.

На жаль, це не перша інсинуація проти ОУН та Івана Рогача, а тому зроблю деякі уточнення, які вперто, або навмисно ігноруються дослідниками «злочинів» ОУН.

Газета «Українське слово» виходила в окупованому Києві завдяки ОУН, але піддавалася жорсткій цензурі з боку окупаційної влади. Жодне число не могло з’явитися, якщо б не містило німецьку «джинсу».

В газеті не має українських авторів, які публікували антисемітські статті, не писав таких статей Іван Рогач.
Про це у Києві всі знали, а тому не зважали на німецьку пропаганду, а цінували «Українське слово» передусім за його проукраїнську і державницьку позицію. Івана Рогача, інших діячів ОУН у лютому 1942 року нацисти розстріляли у Бабиному Яру за український націоналізм і бажання жити у власні державі, а це не співпадало з планами Гітлера.

Газету «Українське слово» німці незабаром перейменували у «Нове українське слово», на чолі якого поставили колаборанта Штепу. Але до цієї газети ОУН не мала жодного відношення
Для українців Іван Рогач, Олена Теліга, інші співробітники «Українського слова» – герої, які віддали життя за незалежність України, а Бабин Яр – місце, яке зберігає пам'ять про них. І так буде завжди, поки існуватиме Україна як незалежна держава!

Богдан ЧЕРВАК



Теги:Богдан Червак, ОУН, Українське слово, антисемітизм, Бабин Яр, Олена Теліга


Читайте також



Коментарі (0)
avatar