реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Відроджується Мазепинська церква!

16 жовтня єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон відвідав Свято-Покровську парафію с. Дігтярівка Новгород-Сіверського району
Архіпастир, у співслужінні настоятеля парафії, благочинного Новгород-Сіверського району священика В’ячеслава Павленка, звершив водосвятний молебень у Свято-Покровській церкві. Владика Іларіон привітав віруючих з минулим престольним святом Покрова Божої Матері, виголосив змістовну проповідь та окропив вірян освяченою водою.

Після богослужіння всі присутні приклалися до списку Дігтярівської ікони Божої Матері та отримали архіпастирське благословення.

Свято-Покровська Церква була побудована коштом гетьмана Івана Мазепи на початку 18 ст. У храмі перебувала чудотворна ікона Божої Матері «Дігтярівська». У радянський атеїстичний період церква була напівзруйнована, а ікона Богородиці втрачена. На даний час з Божою допомогою і стараннями людей доброї волі церкву реставрують.

Село Дігтярівка має свою історію. 30 жовтня 1708 року в Дігтярівці відбулася історична зустріч гетьманаУкраїни Івана Мазепи та короля Швеції Карла ХІІ Ґустава, де було прийнято рішення про формування військово-політичного альянсу та спільні дії проти царя Петра І з метою створення незалежної української держави.

Прес-служба Чернігівської єпархії



Теги:Київський патріархат, Чернігівська єпархія, Мазепа, Дігтярівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar