реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Оживає Мазепинська церква

Сьогодні архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій у співслужінні новгород-сіверського благочинного о.Вячеслава Павленка та клірика чернігівського храму святих Михайла і Федора о. Іллі Бідняка освятив хрест на малий купол Покровської церкви у Дігтярівці Новгород- Сіверського району.

"Ваш священик розповідав як бачив лозунг радянських часів "Бога нет. Карл Маркс" -- по ньому топталися люди. Це мені нагадало жарт про напис "Бог помер. Ніцше", після якого йде наступний:" Ніцше помер. Бог", -- незважаючи на сільських слухачів, владика Євстратій проповідував як і для освічених городян.

Архієпископ Євстратій наголосив, що Покровський храм постає завдяки допомозі української діаспорі і наполегливості місцеивх ентузіастів, яких надихає місцевий священик Вячеслав Павленко.

Мазепинська Покровська церква стоїть неподалік пам'ятного знаку на честь зустрічі гетьмана Івана Мазепи зі шведськи королем Карлом ХII і є своєрідним символом відродження України: якщо воно дійшло до Батурина і доходить до далекої від столиці Дігтярівки -- значить і Україна назавжди.








Теги:Євстратій, Чернігівська єпархія, Мазепа, Дігтярівка, Новгород- Сіверський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar