реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Відповідь Януковича: за Табачника!

Президент України В.Янукович відповів на ультиматум Василя Шкляра: на офіційному сайті Президента з'явився указ про присудження Національної Шевченківської премії , де В. Шкляра просто ... нема.

Таким чином, Президент свідомий вибір зробив: українофоб Табачник йому ближче за визнаного українського письменника. Зрештою, В.Янукович зневажив рішення Шевченківського комітету про присудження премії Василю Шкляру.

Роман В.Шкляра "Чорний ворон" зразу викликав неоднозначне ставлення росіян та євреїв, предки яких воювали проти українців. В.Шкляр зве їх так, як їх звали українці у ті часи -- кацапи і жиди. Дід Д.Табачника Ісер, як відомо завдяки професору В.Панченку, також воював проти українців у складі загону ЧОНу на Поділлі. Президент вибрав між українцями і їх окупантами.




Теги:табачник, Шевченківська премія, українофоб, В.Шкляр


Читайте також



Коментарі (8)
avatar
1
Все просто чудово. Кожен просто продовжує "бути собою". Шкляр зробив вчинок, який підтвердив, що він цінує перед усім свою державу, свій народ, а не гроші. А наш Резидент - що без згоди Маскви ані кроку, вказівки звільняти табача не було.
Тож чекаємо на весну! Весна прийде ! А хтось піде... далеко.
avatar
2
На мою думку, пан Шляр врятував деяків панів-товаришів з Шевченківський комітету(може сльозно попросили?) від гніву і можливих репресій Януковича.
Та й самого Януковича у такий спосіб врятовано від гніву його електорату і московського лобі.
avatar
3
Ну, от всі підозрюють якусь змову. Але ж що залишається у схому остатку -- рішення Шевченківського комітету є? До речі, як розповів Д.Іванов "за" голосували 12 з 17 його членів. І є ультиматум Шкляра щодо Табачника. І в чому тут вигода Януковича?
avatar
4
Пане, Василю, мовою факту це виглядає таким чином:
Чи був Указ Президента по присудження Шевченківської премії В.Шляру?
Не було!
То від чого відмовився В.Шкляр?
На справді були лише чутки про рішення комітету про присвоєння премії, а юридичного факту не було.
Тож В.Шкляр юридично нічого не зробив.
Хиба що вдусі шкандальної заяви про гангрену з Кримом і ракову пухлину з Півднем і Донбасом.
Невже не можна було почекати з заявою декілька днів... до указу?
Своєї думки нікому не нав"язую!

З УП повний текст заяви В.Шкляра:

"Шановний пане Президент!

Засвідчую Вам свою повагу і прошу Вас врахувати в Указі з нагоди нагородження лауреатів Шевченківської премії моє прохання про перенесення нагородження мене Шевченківською премією на той час, коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника.
Моя позиція, пане президент, ніяк не стосується Вас особисто, але поки при владі є Дмитро Табачник, я не зможу прийняти премію.

З повагою Василь Шкляр".

avatar
5
Безумовно, заяви про Крим що в Шкляра, що в Андруховича -- дурнуваті. Я, до речі, зразу так і написав у блозі -- "Дурний Андрухович". Безумовно, троєкратне висловлення поваги до Януковича від Шкляра теж не краща стилістика.
Але в масовій свідомості залишиться вияв протесту Шкляра проти українофоба Табачника. І це головне. А всі підводні течії явища -- дослідникам. Зрештою, і це, можливо, ще й найголовніше -- роман "Чорний ворон" будуть купувати. Так що подякуймо єврейським недорікуватим заявам!
avatar
6
Якщо забракло сили і волі для перемоги - треба застосовувати ще й розум!
avatar
7
Панове, це ще одне свідчення девальвації рішень Шевченківського комітету. І радуватися тут аж ніяк не випадає. Адже серед Шевченківських лавреатів є гідні люди. Головне, хто б не був Президентом чи міністром - поважати треба нашу державність, елементом якої є шевченківська відзнака.
avatar
8
Полностью согласен с Вами.
avatar