реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Ніжинську книгарню хочуть знищити

Міністерством освіти та науки України 2 квітня 2013 року відмовлено у продовженні терміну дії договору оренди книгарні «Освіта», яка дислокується в приміщенні Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя за адресою: м. Ніжин, вул. Овдіївська

Книгарня «Освіта» розташована в цьому будинку з 1960 року, або з моменту завершення у приміщенні, призначеному саме для книгарні. Після розформування Чернігівського облкниготоргу та приватизації державної книгарні її правонаступником стало ТОВ «Освіта», яке має той самий профіль діяльності — книжкова торгівля — і є членом Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів.

«Освіта» є суто книжковим магазином послугами якого користуються студенти, учні та вчителі не тільки міста, а й району.

Діяльність книгарні захищена Законом України «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок».

Однак, незважаючи на існування цього Закону України й не беручи до уваги ту надзвичайно важливу соціальну функцію, яку протягом десятиріч виконує книгарня «Освіта», комісія з майнових питань підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, без будь-яких підстав та аргументації, відмовила книгарні у продовженні договору оренди.

Ці дії є не тільки порушенням діючого законодавства, а й морально-етичних норм. Тим більше, що поруч із книгарнею, яка займає лише 74,8 кв. м площі, продовжують без будь-яких перешкод функціонувати гастроном, магазин сувенірів і ювелірна крамниця.

Вимагаємо негайного подовження договору оренди для книгарні «Освіта» й просимо у міської влади допомогти.

За інформацією Асоціації Книговидавців та Книгорозповсюджувачів.

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради



Теги:табачник, Ніжин, книгарня, українофоб


Читайте також



Коментарі (0)
avatar