реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Віце-прем'єр пообіцяв допомогти демонтажу комуністичних пам'яток

Демонтаж пам’яток радянським діячам в Україні буде підтримано на офіційному рівні.

Про це заявив віце-прем’єр міністр, міністр культури України В’ячеслав Кириленко.5 канал

"Ми будемо заохочувати будь-які громадські ініціативи, пов’язані з очищенням України від пам’яток діячам комуністичного минулого", - сказав він.

"Численні монументи, погруддя та інші подібні пам’ятки одіозним діячам тоталітарного режиму, які до того ж відсутні в Державному реєстрі нерухомих пам’яток України, не є об’єктами культурної спадщини ані національного, ані місцевого значення. Тому під охорону з боку держави вони не підпадають", - наголосив міністр.

За його словами, Міністерство культури ініціюватиме виведення з Державного реєстру нерухомих пам’яток України всіх зазначених там пам’ятників, пов’язаних із комуністичними діячами.

"Держава не буде протидіяти, а навпаки, всіляко сприятиме будь-яким громадським ініціативам, які боротимуться за очищення України від цих реліктів тоталітарного минулого", - заявив Кириленко.

Нагадаємо, що чернігівська "Просвіта" пропонує прибрати пам'ятники терористам Юрію Коцюбинському, Антонову- Овсієнку, Примакову та іншим з Алеї героїв у Чернігові та зняти пам'ятники Лєніну у Щорсі, Семенівці і Новгороді- Сіверському.



Теги:Вячеслав Кириленко, тоталітарні символи, Новгород- Сіверський, Щорс, демонтаж


Читайте також



Коментарі (0)
avatar