реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Новгород-сіверського Леніна можуть забрати в Чернігів

Місцева влада двох із трьох північних райцентрів Чернігівщини, де ще залишилися стояти постаменти Леніну, фактично вирішила їхню подальшу долю. Щорська та Семенівська міські ради ухвалили рішення про демонтаж пам’ятників вождю більшовиків і вже думають як розпорядитися своїм майном.

Гальмує рішення про демонтаж тільки Новгород-Сіверська міська рада. Втім, якщо такого рішення не буде ухвалено до 21 лютого, то більше, ніж тонна чистої бронзи може опинитися у власності обласної територіальної громади.

Голова фракції Радикальної партії в Чернігівській обласній раді Олег Авер’янов просить міського голову Новгород-Сіверського Олега Бондаренка прискорити процес демонтажу пам’ятнику Леніну, котрий стоїть в центрі міста. Радикал турбується за майно місцевої громади, яке та може втратити після 21 лютого. Саме до 21 лютого, відповідно до законодавства про декомунізацію, місцеві голови мають ухвалити рішення про демонтаж комуністичної символіки.

Далі долю пам’ятника зобов’язаний вирішувати безпосередньо голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч. Оскільки Новгород-Сіверський – єдине місто Чернігівщини, яке ще не визначилося з подальшою долею пам’ятника Леніну, то керівник області винесе рішення про його демонтаж досить швидко. У такому разі більше, ніж тонна бронзи може опинитися у власності обласної територіальної громади. Інакшими словами бронзового Леніна просто заберуть в обласний центр, де і вирішать як ним розпорядитися.

Святослав ЖОЛУДЬ



Теги:декомунізація, Чернігівська ОДА, Новгород- Сіверський, демонтаж


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Останній аргумент декомунізації: тонна бронзи
avatar