реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Вето Януковича -- показник ставлення до підприємців

«Президент зупинив запровадження першої позитивної для малого і середнього бізнесу ініціативи Уряду – щоквартальну сплату єдиного соцвнеску. Сьогодні підприємці та самозайняті особи змушені подавати звіт щомісяця, хоча це тягне за собою невиправдані втрати часу та коштів.

Таке рішення розвінчує міф про дерегуляцію, який сьогодні так активно нав’язується», – заявила голова Всеукраїнського об’єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця», четвертий номер виборчого списку партії «УДАР» Оксана Продан, коментуючи вето Януковича на Закон «Про внесення змін до статей 9 і 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

За словами Оксана Продан, обгрунтуваня вето Президента є досить формальним.

«Законопроектом передбачалась сплата єдиного соціального внеску усіма роботодавцями до 20 числа місяця, наступного за звітним, а Президент наполіг на тому, щоб для гірничих підприємств залишилось 28 число, а не 20-те. Чи це настільки важливо? А якщо так важливо, то чому б усім роботодавцям не передбачити граничний термін сплати саме 28 число?», – запитує голова Всеукраїнського об’єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця».

Зміна порядку сплати єдиного соцвнеску стосується близько мільйона підприємців, а тому його наслідки важко переоцінити – на такому рішенні малий і середній бізнес наполягає вже давно.

«Якби влада була зацікавлена в тому, щоб спростити життя активним людям, які самі себе забезпечують роботою, то закон спочатку був би підписаний, а потім в нього б внесли зміни щодо термінів звітності», – підкреслює Оксана Продан.
Відмова від такого варіанту – лакмусовий папірець, свідчення того, що вся політика дерегуляції є фоном для впровадження зовсім інших принципів економічної політики.

«Скасування тендерів для державних підприємств чомусь не викликало жодних заперечень, хоча від цієї ініціативи пахне корупцією за кілометр. Україна щороку буде втрачати мільярди гривень, але влада більше переймається тим, щоб підприємці щомісяця сплачували соцвнески, хоча економічно вигідно і правильно робити це щоквартально. Це діагноз нинішньої Системи. Її функція – захищати монополії, давати можливість заробляти тіньові кошти чиновникам, в той час, як дерегуляцією, розвитком економіки і створенням робочих місць займаються за остаточним принципом, скоріше для димової завіси, ніж заради отримання реального результату», – підсумувала Оксана Продан
"УДАР"



Теги:малий бізнес, удар, дерегуляція, Оксана Продан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar