реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Великі платники податків у Чернігові сплатили 40,9 млн.грн

На сьогодні впроваджено нові критерії визначення великих платників податків, і робота з цією категорією платників є пріоритетною для забезпечення виконання бюджетних призначень поточного року.
До реєстру великих платників податків у ДПІ у м. Чернігові увійшли 12 платників податків, які перебувають на податковому обліку.
Надходження до бюджетів усіх рівнів від цих платників податків за січень – травень 2010 року склали 40,9 млн.грн. від загальної суми надходжень податків і зборів.
До Державного бюджету за рахунок великих платників податків забезпечено 31,1 млн.грн. або 17,1 відс., в тому числі по податку на прибуток підприємств – 3,6 млн.грн., податку на додану вартість – 21,5 млн.грн.
Враховуючи значну суму надходжень до бюджету від цієї категорії платників, основна увага зосереджується тепер на роботі з великими платниками податків. Податківці проводять щоденний моніторинг надходжень податків від них, з аналізом відхилень як у більшу, так і в меншу сторону, що склалися протягом року. Завдяки цьому забезпечується прогнозування надходжень до бюджетів різних рівнів.
Набуває актуальності питання відслідковування економічної сторони діяльності великих платників податків для прогнозування надходжень до бюджету, викриття схем ухилення від сплати податків, упередження можливих помилок у здійсненні фінансових операцій з метою запобігання застосуванню фінансових санкцій за порушення податкового законодавства.
Податківці добре розуміють, що збільшення доходів до державного бюджету має відбуватись не за рахунок посилення податкового навантаження, а шляхом глибокої лібералізації податкового законодавства, покращення інвестиційного клімату, створення сприятливих умов для розвитку виробництва, скорочення нелегального тіньового обігу.
Довгоочікувані зміни податківці і платники податків пов’язують із прийняттям Податкового кодексу.
Якнайскорішого реформування вітчизняної податкової системи вимагає і Президент України Віктор Янукович. У Посланні до українського народу «Не люди для реформ, а реформи для людей» серед головних напрямків економічної політики він поставив завдання увійти у наступний 2011 рік з новим Податковим кодексом.
Активну участь у реформуванні податкової системи беруть і великі платники податків, вони також підтримують позицію ДПА України, спрямовану на покращення адміністрування податків шляхом надання звітності в електронному вигляді. 11 платників податків, віднесених до категорії великих, подають звітність саме у такий спосіб.
Олександр Марухленко, перший заступник начальника ДПІ у м. Чернігові



Теги:Янукович, економіка, Податки, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar