реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Податковий "Щит" прикриває бюджет у Чернігові

Сьогодні перед податківцями стоїть чітке завдання - усунути схеми ухилення від сплати податків, їхньої мінімізації, щоб забезпечити стабільне наповнення бюджетів усіх рівнів.
З початку року податківцями міста до зведеного бюджету забезпечено надходження коштів у сумі 404,1 млн. грн. До загального фонду держбюджету зібрано понад 218,6 млн. грн., а до загального фонду місцевого бюджету спрямовано 185,5 млн. грн.
Законом про держбюджет на 2010 рік передбачено відшкодування залишків із ПДВ шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики. У зв'язку з цим необхідно провести системну роботу зі скорочення бюджетної заборгованості. Жодна копійка, неправомірно заявлена до відшкодування з бюджету, не повинна бути оформлена у вигляді облігацій.
Протидіють податківці і такому ганебному явищу як виплата заробітної плати у „конвертах”.
Адже виплата її нижче мінімальної або взагалі видача в «конвертах» не тільки порушує конституційні права громадян, але й позбавляє місцеві бюджети дуже значних сум. Важливим резервом підвищення надходжень податку з доходів фізичних осіб залишається погашення заборгованості по заробітній платі. Тож борги по зарплаті треба неодмінно віддавати. Сьогодні заборгованість по місту становить 9,9 млн. грн.
Для цього необхідно кардинально поліпшити роботу з виявлення й припинення фактів виплат працівникам заробітної плати в «конвертах», використання праці неоформлених найманих робітників, приховування від оподаткування фактично отриманих доходів за рахунок «тіньових» операцій.
Для наповнення бюджету дуже важливе безумовне виконання всіх завдань зі скорочення податкового боргу.
На контролі податківців 23 бюджетоутворюючих підприємства, так званих «вигодоотримувачів».
У податковій системі координат належна увага приділяється юридичній службі й податковій міліції. Останній, використовуючи всі можливості, надані законом про оперативно-розшукову діяльність, необхідно забезпечити всебічне відпрацювання підприємств групи ризику, руйнування всіх протиправних схем мінімізації податків, а тих, хто їх використовує, притягувати до кримінальної відповідальності. Разом із проведенням операції «Бюджет», яка служить своєрідною дорожньою картою для організації боротьби з порушниками податкового законодавства, не послабляти уваги до операцій «Щит» і «Зарплата в «конвертах». Використовувати їх як резерв для залучення коштів до оподаткування з тіньового сектору.
Володимир Сизих, начальник відділу масово – роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові



Теги:бюджет, економіка, Податки, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar