реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

На 31,4 млн.грн сплачено чернігівцями податків

21 травня 2010 року відбулося чергове засідання Громадської ради при ДПІ у м. Чернігові.
Робота з громадськістю дуже важлива, адже спільними зусиллями податкових органів та громадських організацій формуються законодавчі ініціативи, вносяться пропозиції до законопроектів.
„Дуже приємно, що громадськість спільно з нами напрацьовує пропозиції щодо законодавчих змін, обговорює їх. Цікаво, що серед них є протилежні, наприклад, одні пропонують впровадження нових податкових пільг, скасування деяких податків, а інші, навпаки, – посилення фіскальної функції податкових органів, запровадження нових податків”, – зазначив Володимир Сизих.
Сьогодні міські податківці першочергово зосереджують увагу на виведенні із тіні доходів, які одержує значна частина працездатного населення. Виплата зарплати „у конвертах” – це свідоме позбавлення громадянина соціального захисту у випадку безробіття, тимчасової непрацездатності, нещасного випадку на виробництві тощо.
Активній розмові сприяло обговорення основних напрямків операції «Бюджет», а саме: підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи – виявлення та припинення суб’єктів господарювання, які використовують протиправні схеми ухилення від оподаткування, так званих «мінімізаторів» податкових зобов`язань, упередження незаконного відшкодування ПДВ, притягнення до відповідальності організаторів та виконавців кримінальних схем, стягнення недоотриманих податків, зборів, обов’язкових платежів.
Ольга Зубок, начальник управління оподаткування юридичних осіб, наголосила на посиленому нині ретельному економічному аналізі суб`єктів підприємницької діяльності, для виявлення тих, хто намагається ухилитися від виконання податкових зобов'язань та посилення контролю за своєчасністю і повнотою сплати податків до бюджету підприємствами з «сумнівною» репутацією.
Учасники засідання також обговорили запровадження прогресивної форми обслуговування великих платників податків, підвищення соціальних стандартів, розвиток партнерських відносин, стратегічний напрямок роботи з залишком не відшкодованого з бюджету ПДВ, зростання податкового боргу по підприємствах у всіх галузях економіки. Запорукою виконання поставлених завдань має стати використання всіх можливих та наявних резервів у сфері економіки.
За підсумками січня-квітня 2010 року великими платниками податків м.Чернігова сплачено до бюджетів усіх рівнів 31,4 млн.грн.
Фахівці податкової інспекції зроблять усе, щоб забезпечити податкові надходження до бюджету у повному обсязі, адже це – гарантія виконання всіх запланованих заходів для покращення соціального захисту та економічної стабільності наших співвітчизників. Плідна співпраця щодо поінформованості населення про податкову політику дасть змогу реалізувати всі соціальні програми міста та вирішувати економічні проблеми за найважливішими напрямками.
Наприкінці засідання було констатовано, що якісне високопрофесійне обслуговування платників податків полягає не лише в роз`ясненні нормативно-правових актів. Це також формування сумлінності суб`єктів господарювання, котрі мають на меті отримання прибутку, та усвідомлення ними необхідності сплати податків до бюджету як невід`ємної ланки розвитку економічно стабільного суспільства. Досягнути спільної мети можливо лише спільними зусиллями та партнерськими відносинами влади та бізнесу.
Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові



Теги:економіка, Податки, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar