реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

УНП вважає, що на місцевих виборах були відпрацьовані технології фальсифікації для наступних парламентських

«Місцеві вибори стали полігоном для відпрацювання технологій фальшування результатів наступної парламентської виборчої кампанії», - вважає Українська народна партія.
Про це йдеться у відповідній Заяві, прийнятій на Центральному Проводі. На переконання УНП, «зупинити процес згортання демократії можна лише спільними діями патріотичних сил», а відтак – «УНП закликає національно-демократичні партії та громадські організації об’єднатися ідейно та організаційно на основі захисту української державності та духовних цінностей українського народу, інтересів українського виробника, малого і середнього підприємця».
«Місцеві вибори в Україні відбулися з порушеннями міжнародних стандартів, не була дотримана належна практика організації та проведення виборів, що завдає шкоди міжнародному іміджу України», - йдеться у Заяві. Українська народна партія заявляє про «повернення брутальних технологій фальшування результатів виборів. Зокрема УНП відзначає, що через недемократичність виборчого закону та погану організацію роботи територіальних та дільничних виборчих комісій, значна частина виборців взагалі не змогла скористатися гарантованим Конституцією правом обирати своїх представників до органів влади».
Також, УНП зазначає, що стала свідком таких порушень:

- з виборчих комісій фактично були усунуті представники опозиційних сил;
- відбувалося голосування за рахунок “мертвих душ” та вигаданих осіб;
- незаконно друкувалися додаткові бюлетені;
- відбувалася фальсифікація протоколів про підрахунок голосів особливо в сільських територіальних виборчих комісіях;
- представники влади здійснювали тиск на членів виборчих комісій;
- на деяких дільницях кількість тих, хто проголосував, перевищила кількість бюлетенів».
Щоб «відновити довіру людей до опозиції, як до дієвої сили, котра може представити гідну демократичну альтернативу авторитарним діям нової владної команди», Українська народна партія закликає національно-демократичні партії та громадські організації об’єднатися.

Прес-служба УНП





Коментарі (1)
avatar
1
Якби брудних технологій не було то було б так нудно: правильна країна, чесні вибори, чесні депутати.... Хіба таке у нас можна уявити?
avatar