реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Україну врятує диво? Воно є!

«Всі кажуть, що Україну врятує тільки диво. Я хочу бути твоїм дивом, Україно. Я - твоє майбутнє!» - Так піднесено і щиро написала маленька дівчинка – п`ятикласниця Яна Левченко з Носівщини у своєму творі, який прислала на I обласний конкурс дитячої літературної творчості « Хай весь світ дивують нині діти неньки України» .

Це творче змагання організувала до 20 річниці Незалежності України група чернігівських письменників та Чернігівська обласна бібліотека для дітей та юнацтва ім.. М. Островськокго за підтримки дитячих бібліотек області. Протягом двох місяців ініціатори конкурсу, вони ж і журі працювали на чолі з головою - письменницею Тетяною Пакалюк над текстами понад 200 робіт 160 юних поетів і прозаїків з міст і сіл Чернігівщини.

І ось символічно, що 25 лютого на 140 річчя з Дня народження Лесі Українки у затишній читальній залі бібліотеки відбулось урочисте відзначення кращих авторів спеціальними дипломами, грамотами, книжками, сувенірами. Серед меценатів : Управління у справах преси та інформації Чернігівської обласної держ. адміністрації, Чернігівська міська організація « Просвіта» , Українська Народна Партія, Мистецький центр «Інтермеццо» та самі письменники – організатори : Тетяна Пакалюк, Надія Галковська, Алла Сокол, Олена Конечна, Михась Ткач.

Господарі бібліотеки перетворили фінальну частину конкурсу на справжнє свято. Тож маленькі конкурсанти разом з батьками, вчителями, місцевими бібліотекарями не лише отримували подарунки і слухали вітальні промови поважних гостей, але й милувались виконанням української народної музики на бандурі та хору школи № 36 міста Чернігова.

І ще одна родзинка цієї мистецької події: ідея видання окремою книжкою з дитячими ілюстраціями кращих творів переможців. Видрукувати таку книжку пообіцяв , присвятивши її випуск 20 річниці Незалежності України, начальник Чернігівського обласного управління у справах преси та інформації Дмитро Миколайович Никоненко.

А сам конкурс планується проводити щорічно, адже криниця творчості невичерпна, і дитячі таланти, яких так багато в нашому краї, необхідно плекати й підтримувати.

Ганна ГАЛКОВСЬКА, вчитель музики.




Теги:Конкурс, 20-річчя незалежності, Просвіта, БІБЛІОТЕКИ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar