реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Українські продукти відомі у світі - міністр Павленко

Незважаючи на військові дії в країні, сезон весняно-польових робіт має пройти на високому рівні
На цьому наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, спілкуючись з центральними та регіональними засобами масової інформації, під час перебування з робочим візитом на Чернігівщині.


Цього року для Уряду аграрна галузь є пріоритетною. Через скорочення на третину експорту продовольства до Росії, зараз необхідно шукати нові ринки збуту. Зокрема, варто зосередити увагу на співпраці з ЄС. При цьому Україна розпочинає активну роботу з ринками Африки та Азії.

— Уряд має мету цьогоріч відкрити кордони з ЄС щодо експорту нашої молочки, яловичини та свинини. Зараз досить продуктивно співпрацюємо з Китаєм. Чимало продаємо і зерна. Бренд «українська продукція» є досить відомим у світі, — зазначив Олексій Павленко.

До слова, на сьогодні в Україні вистачає запасів фуражного та продовольчого зерна і для задоволення власних потреб, і для експорту. Це зумовлено рекордним врожаєм — 64 мільйони тонн. Зараз проходить аналіз залишків та резерву аграрного фонду. Проводитиметься і обмін необхідним посівним матеріалом, що дозволить вирівняти ціни на хліб по всій країні.

Важливим питанням є і збереження родючості ґрунтів. Адже такі популярні культури як соняшник та кукурудза не найкраще впливають на їх стан. Щоб уникнути поганих наслідків необхідно вчасно проводити сівозміни, але в цьому зацікавлені лише ті аграріїв, які орендують землю на довготривалий термін.

— Зараз ми працюємо над тим, щоб мінімальний строк оренди землі був не менше 7-и років. Це стимулюватиме аграріїв розвивати власне господарство, а не «вичавлювати» останнє з ґрунтів, — каже Міністр.

Чернігівщина посідає друге місце в Україні за кількістю великої рогатої худоби. Проте, останнім часом спостерігається значне її зменшення. Це зумовлено у тому числі і тим, що у бюджеті скорочено спеціальні програми для цієї галузі. Та, як зазначив Олексій Павленко, до 15 лютого ще є шанс переглянути видатки.

Однією з причин візиту Міністра до області слугувало і те, що тут протягом 2014 року було зафіксовано декілька спалахів африканської чуми свиней. Важливим завданням, як підкреслив Олексій Павленко, є недопущення повторного зараження.

Після спілкування з пресою, Міністр аграрної політики та продовольства України і керівництво облдержадміністрації поклали квіти до стенду пам’яті героїв Небесної сотні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації



Теги:Чернігівська ОДА, українські продукти, експорт, міністр Павленко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar