реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Українець у Криму оголошує голодування протесту

У своєму останньому слові на сьогоднішньому незаконному судилищі, хлопець оголосив голодування, заявив, що він громадянин України та вимагає позбавити його окупаційного нав’язаного “громадянства” і звільнити всіх незаконно ув'язнених громадян України. Хлопця звинувачують у “тероризмі”, інкримінують “теракт” та хочуть запроторити до колонії на 18 років. Зараз йому 28.

Хлопця звуть Богдан Зіза. “Терактом” назвали його акцію спротиву, коли він у травні 2022 року виплеснув синьо-жовту фарбу на будівлю окупаційної адміністрації Євпаторії. “Тероризм” тут, на думку російського південно-окружного суду – це виступити проти війни та окупації.

“Мій вчинок був криком душі й совісті до тих, хто так само, як і я, боялися, але так само не хотіли й не хочуть цієї війни. Кожен із нас окремо маленька, непомітна людина, але яка може бути почута через гучний вчинок”, – прозвучало від Богдана на судилищі.

З 10 червня Богдан розпочне голодування. Остаточний вирок йому мають винести завтра 0 10-й ранку.
Я скажу те ж, що й сказав Богдан: політв’язнів утримують в нелюдських умовах. У більшості з них є хронічні захворювання та критичні проблеми зі здоров’ям, ще частина похилого віку. Ми маємо продовжувати боротися з кожного з них.

За Нарімана, Сервера, Сервета. За Богдана, Владислава, Галину. За Ірину, Тимура, Асана, Азіза. За Дмитра, Еміра, Рустема.
ЗА КОЖНОГО.
Свободу нашим громадянам забезпечить лише деокупація Криму та повна поразка ворога, яку ми йому точно забезпечимо.

Таміла ТАШЕВА



Теги:Євпаторія, окупація Криму, Таміла Ташева, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar