реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Українці, як і Янукович, хочуть вдарити по м'ячу

Газета "Експрес" на сайті пише, що Віктор Янукович сильно і влучно б'є по м'ячу лівою ногою.Сотні тисяч пенсіонерів,які ходять з двома паличками чи на милицях, теж хочуть вдарити по м'ячу. Але їм ніхто операцій на суглобах не робить без грошей.

Віктор Федорович, здається, в 2008 році зробив операцію на коліні в Іспанії в найкращого травматолога Європи,а на іншому коліні три роки тому в Києві. Нехай йому здоровиться, ми не проти.

Але 5 червня директор Академії мед наук на Верховній Раді сказав що він виділив в 12 році тисячі ліжок в своїх наукових інститутах для лікування селян, а вони не приїхали. Яке лицемірство!

Наприклад,операція ендопротезування одного суглобу -- 30 тисяч гривень. При пенсіях селян 1000 грн,треба збирати гроші на капремонт і колін і капремонт даху, адже і дах через 40 років тече (та і субсидій і на біржу праці селян, які мають пай, не дають).

Україна робить 7000 операцій по ендопротезуванню суглобів,як показувало телебачення ICTV в 12 році. Тоді як Англія 80 тисяч,Германія 300 тисяч (включаючи іноземців) -- розповідала колись радіо "Німецька хвиля". Світовий норматив -- 1 операція на 1000 жителів в рік, тобто на 40 млн українців треба робити 40 тисяч операцій в рік. Тоді як ліжок у всіх відомствах Києва у нас в півтора раза більше, ніж в сусідніх столицях Європи на душу населення, як показувало телебачення,то можливо треба скоротити і на зекономлені гроші робити високотехнологічні операції .

То можливо доступність медицини ввести в перелік національних проектів? Бо туди попали пару пірамід Хеопса, без яких можна жити.


Віктор, читач "Сіверщини".
-----------------



Теги:медицина в Україні, суглоби, ендопротезування, Експрес, Німецька хвиля


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Виктор, Вы знаете коммунисты еще в 2011 году разработали Антикризисную программу в которой предусматривают и отмену медицинской реформы, и законодательно закрепленное финансирование этой сферы из бюджета, и общественный контроль над закупкой медикаментов! Но видимо, доступная медицина для людей не входит в интересы власти, если до сих пор ничего не сделано в этом направлении!
avatar
2
А це не та "антикризова" програма 1918 року?
avatar
4
ну я же написал, что 2011, внимательнее читать нужно, чтобы потом не задавать подобные вопросы! и не смотря на весь Ваш цинизм, программа, действительно, стоящая, почитайте на досуге, авось что-то полезное для себя извлечете!
avatar
5
тем более, что ОО не брезгует от туда периодически положения тягать и за свои выдавать!
avatar
3
Комуністи -- вірні соратники Партії регіонів, вірність яких визначається сумою платежів. Тож не треба нас дурить! наїлися комуни донесхочу!
avatar
6
Василий, ну если Вы считаете, что партия, которая борется против принятых властью реформ, а БЮТ проваливает голосования, против добычи сланцевого газа, который опять таки поддерживает власть и оппозиция, против закрытия больниц и уже инициировали принятие моратория, который некоторые депутаты ОО не поддержали, и они "вірні соратники Партії регіонів", то кто же по Вашему оппозиция?
avatar