реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Прилуках виклали "геноцид"

У Прилуках, на площі Соборній, вперше за роки Незалежності України, зібралися ті, хто відчувають біль за заморених голодом людей у 1932-33 роках. Прийшли на площу, під Собор Різдва Пресвятої Богородиці, щоб розкласти на ній хрест із лампадок, щоб відбути панахиду за душі замордованих тодішньою терористичною владою СРСР, щоб викласти свічечками гірке слово "Геноцид".
Захід був організований добровольцями, котрі планують, як і вся Україна, щороку цієї дати, о 16-ій годині, збиратися разом, у центрі Прилук, на панахиду і хвилину мовчання. Слова, проголошені отцем Віталієм Юрочком - настоятелем собору Різдва Пресвятої Богородиці, Олегом Чепурним - активним громадським діячем та іншими промовцями, були наповнені болем за долі людей, катованих голодом і садистами - тодішніми так званими охоронцями правопорядку... Але й гордістю за те, що українська нація не дала себе загубити, вижила, виросла, зберегла себе і пам`ять про те, як її мордували. Бо ж саме ті, хто пам`ятають, є чистим продовженням нації, тільки вони здатні не повторити забутих помилок, виховати дітей, достойних майбутнього України.

Серед запалених вогників трауру гордо звучало:"Слава Україні! - Героям слава!" На фоні темного вечірнього неба майоріли прапори Окремого Прилуцького козацького полку ім.Петра Сагайдачного та козацького куреня ім.Івана Сірка, члени Прилуцького осередку "Просвіта" ім.Тараса Шевченка розкладали і запалювали слово "Геноцид".

Анна Білаш Фото Оринки Григоренко







Теги:Прилуки, козаки, Просвіта, Чернігівська єпархія, УПЦ-КП, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar