реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Прилуках Предстоятель освятив центральний престіл храму

Перебуваючи з візитом у Чернігівській єпархії Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви 8 жовтня 2023 року звершив у Прилуках освячення центрального престолу храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці та Божественну літургію у ньому.

Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію співслужили єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Хмельницький і Кам’янець Подільський Павло, настоятель храму протоієрей Віталій Юрочко та духовенство Чернігівської та Київської єпархій.

За богослужінням молилися численні віряни, представники місцевої влади, військовослужбовці та волонтери.

Після читання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Наприкінці богослужіння Блаженнійший владика привітав громаду з важливою подією та відзначив благодійників і українських воїнів церковними нагородами.

Окрім того, Митрополит Епіфаній вручив протоієрею Віталію Юрочку іменний хрест Предстоятеля.

«Сьогодні наше серце наповнене великою радістю, адже ми спільно звершили оновлення храму освятивши у ньому центральний престіл на честь Різдва Богородиці. Ми підносимо молитви у цей непростий час, щоби Господь був і надалі милостивий до нас. Ми віримо, що Він благодіє і опікується нами, а тому ми маємо бути вдячними, що ми виявляємо і через побудову та оновлення храмів Божих.

Перед лицем непростих випробувань ми повинні поспішати повсякденно виявляти любов і творити справи милосердя, підбадьорювати один одного, молитися один за одного, а в першу чергу за тих, хто зараз боронить Україну», – зокрема сказав Його Блаженство.

Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)



Теги:Прилуки, Віталій Юрочко, пцу, митрополит Епіфаній, Чернігівська єпархія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar