реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

У Ніжині вже вислужуються за "язик"

Як повідомила прес-служба обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода», у Ніжині вчителям загальноосвітніх шкіл дали неофіційну вказівку переконувати батьків віддавати дітей в російськомовні класи.

З приводу ситуації, яка виникла в Ніжині, місцеві свободівці направили запит до міського управління освіти. Проте, очевидно, що у відповіді начальник управління все заперечує, адже розпорядження вчителям не є офіційним. Проте водночас у приватних розмовах чиновники зауважують, що відповідний наказ таки даний вчителям Ніжина. Це в свою чергу підтверджує раніше з’ясовані факти – у Ніжині намагаються штучно створити якомога більше російських класів з метою витіснення української мови зі шкільної освіти, що в свою чергу призведе до витіснення української мови зі сфери

Свободівці закликали вчителів не виконувати антиукраїнські незаконні вказівки чиновників, а батьків ‒ не погоджуватися на провокацію з боку прислужників українофобського режиму і віддавати дітей виключно до українських класів.



Теги:українська мова, Ніжин, свобода


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Глупость свободовцев беспросветна. Никто укр мову вытеснять не собирается. Эти патриЁты пусть сначала прочтут закон а потом будут взвывать. И если есть желающие отдавать своих детей в русскоязычные классы, то почему бы и нет? Двуязычие ещё никому не мешало. А свободовцы с большой претензией на право решать что кому и куда, не имеют ни ума ни фантазии.
avatar
2
Так і зрозуміло - даються настирливі "побажання" тільки у розмовах один на один! Тобто - телефонне право у дії! А прокацапські сили такі дії тільки підтримують! Політика гноблення всього українського - у дії! Навіщо було приймати якийся закон стосовно закордонної мови?! І це все буде коштувати нам із вами у немаленькі мільярди гривень!!! Гнати рИгіАналів треба, і не просто гнати - садити за державну зраду назавжди до тюрми!!! До того ж, їхній прєзік там вже був, і не раз! Тому йому там не звикати - от туди і його і всіх його адміністрантів!!!
avatar