реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

У Чернігові випускатимуть українсько-білоруський тролейбус, не зважаючи на страйк

У Чернігівській міській раді директор ВАТ “Белкомунмаш” Володимир Король і голова правління ЗАТ “Чернігівський автозавод” Валерій Купцов підписали підсумковий протокол за наслідками переговорів про наміри створення в Чернігові спільного підприємства з виробництва пасажирського електротранспорту.
Підписання протоколу стало результатом співпраці на міждержавному рівні, а також реалізацією домовленостей між віце-прем'єр-міністром Білорусі Володимиром Семашком та головою Чернігівської облдержадміністрації Володимиром Хоменком.

Керівники українського та білоруського підприємств розглядають можливості спільної діяльності на матеріально-технічній базі ЗАТ “Чернігівський автозавод”. “Ми передбачаємо спільне фінансування, декларуємо всю схему”, — сказав В.Король, додавши, що співпрацю з чернігівськими колегами вважає перспективною. Крім того, білоруська сторона зацікавилася розробками чернігівських фахівців щодо випуску автобусів середньої і малої місткості. За планами керівників обох підприємств, випуск першого українсько-білоруського тролейбуса повинен відбутися вже наприкінці цього року, максимум — на початку 2011 року. Також очікується, що вартість тролейбуса, виробленого в Чернігові, складатиме близько 150 тис. дол., що на сьогодні дешевше за українські аналоги. За словами президента корпорації “Еталон” (у її складі — ЗАТ “Чернігівський автозавод”) Володимира Бутка, виробництво тролейбусів у Чернігові буде актуальним напередодні “Євро-2012”, і підприємству на перших етапах просто не обійтися без держзамовлення.
“Сто – двісті тролейбусів на рік — це буде перший крок, який дозволить підприємству ритмічно розвиватися”, — підкреслив В.Бутко. Адже, за його інформацією, потреба в тролейбусах у 4 українських містах, що прийматимуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року, — не менше 500 одиниць.

Чернігівський міський голова О.Соколов висловив переконання, що електротранспорт і надалі залишатиметься одним із важливих видів громадського транспорту . Він нагадав, що свого часу діяла державна програма, яка дозволяла містам купувати тролейбуси на умовах співфінансування з державного і місцевого бюджетів. Сьогодні, за його словами, є необхідність поновлення дії цієї програми.




Теги:У Чернігові випускатимуть українськ, не зважаючи на страйк



Коментарі (0)
avatar