реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

У Болгарії теж повно змосковлених

Україна має категоричних союзників у всьому світі, які знають "чий Крим". Серед них - Болгарія, де скажено працює кремлівська агентура і не менш завзято воюють за правду Вільні Люди.

Серед них - болгарський письменник Светослав Нахум, який кілька років тому написав пронизливий роман "Втеча з Криму" - про обставини московської окупації українського півострова на тлі одної болгарської долі.

Після цього автор пережив безпрецедентне цькування (яке триває донині) - нелюстровані члени Спілки письменників Болгарії оголосили Нахуму бойкот, а московські медія - вендету.

Автор на здався. І одна з причин - різнобічна українська підтримка: від різких заяв нашого посольства до видавничого проєкту з перекладу "Втечі" українською мовою - його здійснила софіянка Анна Багряна.

Сьогодні український переклад Кримського Маніфесту Болгарії презентувала в Київі авторка.

А кажуть ми не вміємо підтримати своїх... Вміємо!

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:окупація Криму, Україна - Болгарія, гібридна війна, Ростислав Мартинюк


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
У меня бабушка из Болгарии. Могу я претендовать на болгарское гражданство?
avatar
2
При наличии родственников в стране, которая предоставляет возможность иностранным гражданам получить гражданство по репатриации, вы можете претендовать на получение тут второго паспорта. Гражданство Болгарии https://trust-group.pro/grazhdanstvo-ec/grazhdanstvo-bolgarii/ также можно получить в этот способ, только сначала подготовьте документы, где есть информация о том, что вы - потомок болгар.
avatar