реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Болгарський патріарх відійшов до Господа

Закінчилася 11 річна каденція патріярха Болгарського Неофіта - Його Святість померли вчора ввечері. 10 із 11 років патріяршества Неофіта - у часи українсько-московської війни.

Ця війна стала викликом для ідентичности всієї БПЦ. І персонально для патріярха Неофіта, який навчався у старостильних московських академіях, був особисто обласканий большевицьким рабом Пименом.

Тож покійному Патріярху важко давалася Правда: Москва - ворог православ'я, а сама МП - натхненниця замаху на геноцид православних українців.

Але два місяці тому, на Богоявлення, Патріярх все ж засудив агресію проти України, не назвавши втім московію по імені:"..."Господ Бог и Светата Църква благославят само онази армия, която не проявява агресия, а единствената ѝ цел е да пази и отбранява своя народ и държава в международно признатите ѝ териториални граници..."

Патріярх Неофіт не встиг розділити радості спільної Євхаристії з єпископатом Православної Церкви України - Церкви-Мучениці, з якою разом БПЦ у єдиному Диптиху, але поки не з "єдиним серцем".

Хотілося б сказати, що цю фатальну помилку виправить наступник спочилого патріярха. Але без проактивної політики самої України гору в Софії можуть знову взяти темні "нелюстровані" персони, для яких єресь москвофілітизму - наріжний камінь свідомості.
Бог да го прости!

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:Ростислав Мартинюк, Україна - Болгарія, пцу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar