реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Табачник – антисеміт ?

Українські націоналісти мають публічно покаятися, визнавши історичні помилки своїх героїв.
Про це в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі Інтер заявив міністр освіти Дмитро Табачник

Він навів приклад радянських комуністів, які після закінчення сталінської епохи засудили дурниці і злочини своїх у 1956 році.
"Я не бачив жодного націоналіста, який би засудив злочини своїх попередників", - заявив міністр. Певно, в логіці міністра націоналісти мали воювати за Україну виключно з рогаток і в білих печатках…

Міністр також стверджує, що його міністерство не займалося видаленням зі шкільних підручників історії теми Голодомору та Української повстанської армії.
"Підручники пишуть фахівці. Якщо ви думаєте, що міністерство пише підручники - ви погано орієнтуєтесь", - сказав Табачник під час дискусії з кандидатом в депутати від ВО "Свобода" Ігорем Мірошниченком.

Якщо ж Табачник думає, що ми повні лохи і повіримо незалежним авторам підручників і не будемо знати, що в школах використовуються виключно підручники, на яких стоїть гриф міністерства, очолюваного Табачником, то хто тоді лох?

Це інформація, яка пройшла всіма інформаційними каналами. Додатково: у стилі кремлівської пропаганди Табачник ще додав, що Бандера сидів у концтаборі – будинку з двох поверхів. Йому запропонували поїхати і побачити той концтабір.

А ще Табачник русифікує українську освіту. Скажімо, друга іноземна мова в школах – це майже виключно російська. Я мусив воювати у школі свого сина, щоб вивчали якусь іншу мову. Добився – вивчали німецьку і тепер всі задоволені. Крім однієї бабусі, що перевела в інший клас свою внучку. І тепер ровесники тої внучки знають і російську, і німецьку, а вона – тільки російську. Скажіть, хто виграв?

…А до чого антисемітизм? Національність Дмитра Табачника не була б нікому цікавою, якби він діяв як чиновник української держави, а не як ставленик промосковських сил. А так у відповідь на його антиукраїнські потуги, історики розкопали, що дід Табачника – Іцик у 1919 році на Поділлі воював у складі загонів ЧОНу. Це ті загони, що розстрілювали українських селян, вигрібали зерно, ґвалтували українських селянок…

І якщо внук свого діда веде антиукраїнську політику, то хто ж насправді антисеміт?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:антисеміти, табачник, Підручники, українські націоналісти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar