реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Пакращення" від внука чонівця: з підручників зникли Хмельницький і Грушевський

З нових підручників з історії України для 5 класу виключили Богдана Хмельницького, Тараса Шевченка, Михайла Грушевського та інших історичних постатей.

За такою новою програмою школярів почнуть вчити історії України вже з 1 вересня. Однак вона викликає обурення у педагогів.

За словами доцента Запорізького національного університету кандидата педагогічних наук Сергія Терна, з програми 5 класу окрім Хмельницького і Шевченка зникли також Михайло Грушевський, Іван Франко і Леся Українка.

Крім того, за словами Сергія Терна, з книжок історії зникло поняття "українська держава". "Замість "Київської держави" з'являються "київські князі", замість "Козацької республіки і Української козацької держави" - "українське козацтво в битвах і походах". Автори нової редакції програми навіюють нам думку, що не було ніякої української держави", - переконаний Терно.

Однак, як повідомляє ТСН, у міністерстві освіти пояснюють зникнення історичних постатей тим, що нова навчальна програма прагне зацікавити школярів у вивченні історії України, а не навантажити їх складною інформацією.

"Курс для 5 класу складається з трьох тематичних блоків. Перший пояснює, як історики дізнаються про минуле. У другому дітям розкажуть про найбільш яскраві події, київських князів, козаків, революції, про життя і побут українців. Третій розділ буде про пам'ятники історії – замки, палаци, храми, ікони", - пояснив директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти міністерства освіти і науки України Олександр Удод.

За його словами, починаючи з 6 до 11 класів у підручниках з історії України з'явиляться всі історичні постаті, і школярі зможуть про них дізнатися більше.

Експрес онлайн



Теги:табачник, історія України, Підручники, ГРУШЕВСЬКИЙ, жиди


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А мабуть доречніше пацанам-п'ятикласникам розповідати про Андрія Шевченка, а юнакам-старшокласникам - про  Тараса. Який сенс вивчати в 5 класі Шевченка, Франка, Українку, Грушевського та інших наших особистостей, а не в старших класах? Пацани, якщо дещо й сприймуть, то підростуть і забудуть.
avatar