реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Ставленик Дубіля пішов в атаку на Владислава Атрошенка

Начальник Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області Юрій Власенко звернувся до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з проханням перевірити факти поєднання депутатської та бізнесової діяльності позафракційним народним депутатом України Владиславом Атрошенком й, у разі підтвердження цієї інформації, ініціювати питання про позбавлення його депутатського мандату шляхом звернення до Вищого адміністративного суду України.

Про це Власенко заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

«Хочу зазначити, що Атрошенко є депутатом Верховної Ради VIII скликання, який обраний від Чернігівщини по 206-му округу. Більше того, він в парламенті VII скликання входив до фракції Партії регіонів і голосував за «диктаторські закони» 16 січня… Зараз він продовжує нехтувати чинним законодавством та Конституцією, займаючись комерційною діяльністю», - сказав він.

За словами Власенка, він надіслав голові Верховної Ради інформаційний запит з приводу того, чи звертався спікер до Вищого адміністративного суду з вимогою про позбавлення Атрошенка повноважень народного депутата, оскільки, згідно з Конституцією, саме керівництво парламенту ініціює питання щодо позбавлення недоторканності та повноважень депутатів-сумісників.

«Мій лист керівництво Верховної Ради отримало 3 серпня. До 10 серпня я повинен був отримати відповідь на інформаційний запит. На сьогодні жодної відповіді я не отримав», - заявив Власенко.

Також Власенко повідомив, що після того, як він ініціював це питання, один з місцевих телеканалів Чернігова почав транслювати сюжети, в яких ставилась під сумнів діяльність Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області. Зокрема, за словами Власенка, у матеріалах журналістів телеканалу йшлось про те, що безпосередньо він змушував працівників управління здавати кошти на потреби учасників антитерористичної операції.

«За весь період проведення АТО у нас було мобілізовано 14 осіб. Відповідно, ми проводимо і проводили роботу по підтримці цих осіб і загалом по допомозі бійцям на сході. Крім того, за дорученням голови Чернігівської ОДА ми взяли під шефство сім’ю загиблого героя АТО, дружина якого виховує двох неповнолітніх дітей. Ми збираємо в силу своїх можливостей кошти і допомагаємо. Проте телеканал використав цей факт в іншому контексті і перекрутив інформацію. Вони захотіли зробити сенсацію і подали інформацію так, що я змушував збирати кошти і передавати їх ніби для свого власного збагачення. Це є нісенітниця!... Таку значну увагу телеканалу я розцінюю як психологічний тиск, щоб змусити мене припинити роботу по викриттю народного депутата-сумісника», - зазначив начальник управління.

При цьому він наголосив, що продовжуватиме свою діяльність з цього питання.

«Хочу публічно заявити, що цю роботу я за будь-яких умов зупиняти не буду і доведу розпочате до логічного завершення. Ми будемо далі вимагати від керівництва Верховної Ради, звертатись до Генпрокуратури, щоб вони перевірили факти безпосереднього суміщення народним депутатом України діяльності, яка пов’язана з комерційною, щоб він поніс відповідальність», - наголосив Власенко.

Також було б справедливо, якби Власенко звернувся з аналогічним зверненням щодо суміщення депутатської роботи з бізнесом народного депутата Валерія Дубіля. А ця атака, мабуть, пояснюється підготовкою до звільнення Власенка з посади, адже ОДА очолює партнер Атрошенка - Валерій Куліч, а Власенко - протеже Дубіля..



Теги:Владислав Атрошенко, валерій Дубель, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar