реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

США та 12 країн світу підписали заяву щодо нагальної модернізації ППО України

Сьогодні 13 країн світу підписали спільну заяву щодо нагальної модернізації протиповітряної оборони України.
Про це у Твітері інформує голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Сьогодні Чехія, Естонія, Польща, Франція, Грузія, Німеччина, Ірландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Швеція, Велика Британія та США підписали спільну заяву "Про нагальну необхідність модернізації протиповітряної оборони України". Щиро вдячний за підтримку України у цей важкий час", - повідомляє народний депутат.

Він додав: у тексті заяви йдеться, що всі ці країни з Україною та стоятимуть за нас. Представники різних країн світу вимагають рішучих дій щодо встановлення миру в Україні. Зокрема, підтримувати військову та цивільну оборону України — забезпечити захист повітряного простору та припинити пересування ворожої техніки на території України. Це можна зробити за допомогою постачання протитанкової та протиповітряної зброї.
Також парламентарії різних країн просять надати гуманітарну допомогу — забезпечити доставлення продуктів і ліків в українські міста, які обстрілюють і бомбардують; врятувати поранених і біженців.
Крім того, парламентарії закликають захистити українські ядерні об’єкти, які становлять загрозу для всіх сусідніх держав. Стефанчук наголосив, що важливо, щоб росія визнала свою відповідальність за дотримання Женевських конвенцій.


Як раніше повідомлялося, США ведуть переговори з Туреччиною про надання Україні систем С-400 в обмін на зняття санкцій з Анкари.
Крім того, у Словаччині почали розгортати американські системи ППО Patriot, це була умова передачі Україні систем С-300.



Теги:агресія Росії, ППО, США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar