реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Списки "стукачів" КДБ з України -- у Москві

У Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії є інформація про багатьох українських політиків. Про це заявив колишній голова СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю одному з телеканалів.
"Безумовно, архіви, які робило КДБ, - оперативні, і там, де стосувалося негласного співробітництва - так званої агентури (стукачів - те, що в народі називається), їх вже немає. Я не побачив їх в архівах СБУ. Вони давно вже вивезені до Москви ", - сказав він.

Наливайченко також наголосив, що в Україні необхідно притягнути до правової відповідальності організаторів злочинної діяльності на території країни - керівників КДБ.

"Але питання в наступному: чи є розуміння, що в нашій державі, як і в більшості європейських держав, потрібно поставити на законодавчому рівні питання, що стосується правової відповідальності тих, хто організовував злочинну діяльність на нашій території, тих, хто керував тоді тими підрозділами КДБ , які переслідували студентів, які переслідували так званих дисидентів (насправді творчу еліту українську), тих, хто паплюжили історію УПА, тих, хто перебріхували дуже багато документів, або підробляли, або відправляли людей у в'язниці. Це питання правової відповідальності ", - зауважив екс-глава СБУ.

Нагадаємо, раніше Наливайченко також заявляв, що українське законодавство забороняє оперативно-розшукову діяльність іноземних спецслужб на території України.

19 травня цього року голови Служби безпеки України й Федеральної служби безпеки Росії підписали угоду про співпрацю, яка включає повернення співробітників ФСБ РФ до Севастополя.

http://vidgolos.com/




Теги:КДБ, фсб, Наливайченко, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar