реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Шайтанов: просував Наливайченко, нагороджував Порошенко

Знайомтесь: генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов - агент ФСБ із псевдонімом "Бобиль", був завербований у 2014 році і з того часу виконував завдання Департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ РФ.

Біографія останніх років наступна:

2013-2014 - начальник відділу «А» СБУ в Харкові.
В 2014 році за наказом Наливайченка переведений у Київ, де був задіяний у створенні 6-го управління спецоперацій СБУ.
В 2015 році за наказом Грицака призначений заступником начальника Центру спеціальних операцій «А» СБУ, де він і служив останні п’ять років.
В 2016 році згідно указу Порошенка отримав звання генерал-майора - напевно, за успішну спецоперацію у Дніпрі по арешту Gennady Korban, якою Шайтанов якраз і керував.

Півроку тому, коли справжня роль Шайтанова вже була з’ясована і відповідним чином задокументована, за наказом Баканова під певною, досить правдивою причиною, його зняли з посади та вивели в розпорядження.

Арешт цього виродка - важлива перемога. Але враховуючи, що агент ФСБ протягом тривалого часу мав доступ до абсолютно всієї секретної інформації щодо особового складу та всіх спецоперацій центру «А», то життя оперативників та спецпризначенців у небезпеці, бо всі їх дані, домашні адреси, особисті машини та фотографії з особових справ давно передані у Москву.

Окрім іншого я хочу тут зазначити наступну, дуже важливу річ:
Шайтанов, після підвищення і переведення у Київ, не дуже приховував свої погляди - бійці «Альфи», щоразу повертаючись з чергових завдань у зоні АТО, чули від нього лише те, що не варто взагалі їздити на фронт, тому що «Придёт время и все вы будете отвечать за эти убийства», «Эта война никому не нужна» и т.д. и т.п.

Звісно, неодноразово подавалися рапорти командуванню СБУ щодо анти-української позиції цього виродка. Проте ані Наливайченко, ані Грицак не звернули жодної уваги на рапорти своїх підлеглих і згодом зрадник отримав підвищення в посаді, генеральське звання, купу нагород і навіть квартиру в елітному ЖК на Печерских пагорбах.

У зв’язку із цим запитання наступне: чи буде проведене з’ясування усіх обставин просування агента ФСБ по службі і чи понесуть за це відповідальність Грицак, Наливайченко та усі ті особи, які готували і підписували відповідні подання? Тому що Шайтанов насправді не досягав жодних (!) визначних результатів, за які можно було би заохочувати - він ніколи не приймав участі у бойових діях на Донбасі, ніколи не воював проти РФ, не мав поранень, не вчиняв героїчних вчинків - він був ніким і нічим.

То яким тоді, зрештою, чином він зміг отримати керівну посаду в Центрі спецоперацій СБУ, бійці якого постійно, з перших днів війни, виконують бойові завдання на сході України?..

Євген ШЕВЧЕНКО



Теги:Євген Шевченко, Грицак, фсб, агенти Москви, СБУ, Наливайченко, шайтанов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar