реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Спецкор "Сіверщини" виставляється в заповіднику

26 грудня о 14.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі на Валу) відбудеться відкриття виставки Олександра Волощука.

В експозиції представлені предмети, які мандрівник з Чернігова привіз з країн, які відвідав.

Зокрема, цікава колекція головних уборів різних народів. Більше 10 тюбетейок та шапок з Таджикистану, Сирії, Інгушетії, Ізраїлю, Грузії, Західної Монголії та інших країн.
Різноманіття чоток. Це шнур, або стрічка, на яких нав’язані вузлики, нанизані намистини, пластинки. У буддизмі, індуїзмі, ісламі, християнстві чотки використовуються для рахунку прочитаних молитов, збереження уваги і концентрації.

Дуже цікавою є колекція холодної зброї: дагестанський кинджал XIX — XX ст., якутський та інгушський ножі, старовинний чеченський та мініатюрний сувенірний ножі. Оригінальним є «ніж з п’ятьма вовками», який подарували Олександрові у місті Телаві (Грузія). На ньому зображено п’ять вовків: один на лезі, і чотири — на рукоятці. Цифра п’ять має символічне значення для мандрівника, оскільки ніж подаровано у м. Телаві, яке стало 555-им містом, яке він відвідав (січень 2011 р.)

Окрім цікавих предметів з різних країн світу на виставці можна побачити книги, зокрема, «Балкарія», «Моя Чечня», які поповнили колекцію пана Волощука. З кожної подорожі Олександр також привозить багато фотографій, які є яскравою згадкою про далекі від нас країни.

«Чернігів стародавній»



Теги:Сіверщина, подорожі, Чернігів стародавній, Волощук


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
выставляется? а что на закуску? ;-)
avatar