реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

"Українці вдома і поза домом": Микола Адаменко про Олександра Волощука

У сосницького поета Миколи Адаменка великий досвід видання саморобних книжечок: кілька десятків поетичних та публіцистичних збірок чекають свого видавця. відтак, Микола Петрович вдається до самодіяльності -- благо, допомагає комп"ютер.
Нещодавно Микола Адаменко видав несподівану книгу -- літературно-критичний аналіз подорожніх нотаток двіох найвідоміших українських журналістів-мандрівників Миколи Хрієнка з Києва та Олександра Волощука з Чернігова. перший опублікував свої нотатки у маловідомому (на жаль!) журналі "Неопалима купина", а книгу другого "Автосопом на край світу" видала редакція газети "Сіверщина". Власне, спецкором нашої газети Олександр Волощук і мандрував просторами Росії.
Сосницький поет-політв"язень (в 50-і роки потрапив на Урал за антирадянські вірші) Микола Адаменко шукає в рецензованих творах відповіді на питання: чи зберегалося українство в російських українців? А ще вважає, що і Микола Хрієнко, і Олександр Волощук можуть бути прототипами для художніх романів.

... Ці та інші міркування Миколи Адаменка були озвучені на представленні другої книги Олександра Волощука ("Північна одіссея") в обласній науковій бібліотеці імені В.Короленка. Їх навів голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, редактор "Сіверщини" Василь Чепурний.
Про книгу і автора говорили також викладач Чернігівського державного університету імені Т.Шевченка Юрій Карпенко, заступник начальника обласного управління у справах преси та інформації Сергій Федусь та кадри, зняті Олександром Волощуком у його подорожах по півночі Росії.




Теги:автостоп, Сіверщина, подорожі, Волощук, Адаменко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar