реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Смакуємо кабачками!

Варення з кабачків
Інгредієнти: 3 кг кабачків, 3 кг цукру, 500 г кураги, 1 лимон.
Кабачки вимити, обсушити, почистити і порізати. Курагу викласти на сито і ошпарити окропом. Кабачки й курагу пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Викласти отриману масу в каструлю, додати цукор, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи. Лимон ошпарити, обсушити і зняти терткою тонкий шар цедри. Із м'якоті лимона вичавити сік. Додати лимонний сік та цедру до кабачків і варити ще 15 хвилин.

Аджика з кабачків
Інгредієнти: 1 кг кабачків, 2 морквини, 4 середні цибулини, 1-2 головки часнику, 4 ст. л. томатної пасти, 50 г рослинної олії, сіль, перець.

Кабачки, моркву, цибулю пропустити через м'ясорубку. Глибоку сковороду розігріти, влити олію, викласти перемелені овочі й тушкувати 20 хвилин. За 10 хвКабачки, смажені в сухаряхилин до закінчення тушкування додати сіль, перець і розтертий часник. Томатну пасту розвести в 1 ст. л. води, полити овочеву масу, перемішати і тушкувати ще 5 хвилин. Їдять охолодженою.

size=10]Кабачки, смажені в сухарях[/size
Інгредієнти: 1 кг кабачків, З ст. ложки жиру, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 2 ст. ложки сухарів, 2 яєць, 4 горошини чорного перцю, 3/4 склянки сметани. Обчищені й нарізані кружальцями кабачки посипають сіллю і перцем, обкачують у борошні, змочують яйцем, вдруге обкачують у сухарях, смажать до рум'яного кольору, після чого ставлять в духовку досмажуватись.
Перед подачею кабачки поливають сметаною.




Теги:кабачки, аджика, варення з кабачків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar