реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Сіверські рецепти до Великодня

Власні випробувані рецепти до Великодня пропонують читачки газети "Сіверщина" з Чернігова.

Паска традиційна від Світлани Кругол
Спочатку готуємо опару: 0,5 л домашнього підігрітого молока, 100 г свіжих дріжджів, 3 ст. л. цукру, сіль, борошно. Замісити до консистенції негустих оладок. Залишити в теплому місці на 1 годину.

Узяти 8 домашніх яєць, відокремити жовтки від білків. У тісто додати спочатку 8 жовтків, потім 7 білків, збитих з двома склянками цукру. Розтопити на водяній бані 100 г масла і теж — у тісто. А потім туди ж: 1 склянку олії, 2 – 3 ст. л. сметани, 250 г родзинок, ванілін, борошно (скільки візьме тісто).
Тісто добре вимісити, залишити в теплому місці на 2,5 години.

Після того, як воно підійде, невеликими порціями розкласти в теплі форми (щоб заповнило 1/3). Коли тісто заповнить усю форму (тобто підніметься), змазуємо жовтком і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо до готовності. Готові паски прикрашаємо збитим білком, присипкою.


Сало в цибулинні від Ірини Чайковської
Сало після проварювання в цибулинні має вигляд копченого. Найкраще брати сало із прошарками м’яса (грудинку), оскільки таке легке приварювання — оптимальна обробка для м’яса.

Складники: 1 – 1,5 кг грудинки або сала, 1 невелика головка часнику.
Розсіл: 1 л води, 0,5 склянки солі, 1 жменя цибулиння (з 5 – 7 цибулин), 3 лаврових листки, 15 горошин чорного перцю.

У каструлю покласти цибулиння, сіль, лавровий лист, перець і залити водою. Довести до кипіння, покласти сало так, щоб воно все було покрите розсолом і кип’ятити 10 хвилин.
Каструлю зняти з вогню і залишити сало в розсолі на добу. Після того, як розсіл охолоне, каструлю поставити в холодильник.

Сало вийняти з розсолу і дати йому полежати в тарілці 15 хвилин, щоб зайвий розсіл стік. Часник пропустити через часничницю і обмазати ним сало з усіх боків. Поставити сало в холодильник на добу.

Від редакції.
Надсилайте свої рецепти до редакції газети "Сіверщина"! Поповнимо скарбничку сіверських рецептів!



Теги:великдень, рецепти, паска традиційна, сало в лушпинні, сіверські рецепти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar